شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || در زمانی که حملات سایبری در بالاترین حد خود قرار دارد، ناتو تصمیم گرفته است امنیت سایبری خود را دو برابر کند.
به گزارش شارا به نقل از کوین تلگراف، این سازمان بینالمللی در حال آزمایش پیامرسان غیرمتمرکز ماتریکس است تا جایگزینی امن برای سرویسهای پیامرسانی اصلی ارائه دهد. این اقدام بخشی از تلاشهای ناتو برای تقویت زیرساختهای ارتباطی و افزایش امنیت در تبادلات اطلاعاتی میان کشورهای عضو است.
این پیامرسان که به نام محیط ارتباطی فوری ناتو (NI2CE) شناخته میشود، توسط ماتریکس توسعه یافته است. ماتریکس یک شبکه باز و غیرمتمرکز برای ارتباطات امن است که امکان تبادل پیامهای فوری بدون نشت دادهها را فراهم میکند.
جزئیات نحوه عملکرد سیستم ناتو توسط یروئن فرانسسن، مدیر جامعه در شاخه نوآوری فرماندهی متفقین ناتو، در کنفرانس اخیر برای کاربران ماتریکس در برلین تشریح شد.
فرانسسن اظهار داشت که “ما مجاز به آزمایش و کاوش هستیم و در حال حاضر این سیستم به حدود ۷۰۰ کاربر در سراسر ناتو محدود شده است.”
آماندین لو پاپ، یکی از بنیانگذاران ماتریکس، افزود که کشورهای عضو ناتو به دلیل ویژگیهای منبع باز و رمزگذاری شده این فناوری، به آن علاقهمند هستند.
او بیان کرد که “این کشورها کنترل کامل بر فناوری دارند و قفل فروشنده ندارند.” متیو هاجسون، یکی دیگر از بنیانگذاران ماتریکس، اشاره کرد که کشورهای عضو ناتو به طور غیررسمی از این فناوری در ارتباطات خود استفاده میکردند و اکنون با ناتو برای راهاندازی رسمیتر آن همکاری میکنند.
کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، لهستان، اتریش، سوئد، بریتانیا و ایالات متحده به طور جداگانه ماتریکس را به دلیل سازگاری و امنیت بالا پذیرفتهاند. این پیامرسان امکاناتی مشابه واتساپ برای ارتباطات یک به یک و تیمهای کاری مشابه تیمز یا اسلک را فراهم میکند.
یکی از ویژگیهای کلیدی ماتریکس، ماهیت فدرال و توزیعشده آن است که اجازه میدهد کشورها با تغییرات جزئی بتوانند ارتباطات خود را از طریق ماتریکس به راحتی مدیریت کنند.
فرانسسن توضیح داد که “پذیرش ناتو با استفاده از ماتریکس میتواند پیامهای فوری ایمن را بدون نشت دادهها فراهم کند و در صورت حمله امنیتی، نقطه شکست وجود ندارد.” او افزود که این راهحل بازگشتی خوبی است که خارج از ابزارهای شرکتهای بزرگ قرار دارد.
متیو هاجسون یکی از بزرگترین چالشهای ناتو را ایجاد “دروازههای مدل ایمن برای پیوند دادن استقرارهای مختلف به یکدیگر” دانست.
او اشاره کرد که این فناوری در حال حاضر برای اطلاعات غیرطبقهبندی شده استفاده میشود و ناتو در حال تلاش برای گسترش استفاده از آن در آینده است.
در کنفرانس برلین، ناتو همچنین ماتریکس۲ (Matrix 2.0) را معرفی کرد که تلاش دارد رابط کاربری دوستانهتری را برای کاربران معمولی ارائه دهد.
هاجسون اظهار داشت که تیم ماتریکس به دنبال راهنمایی از رقبای اصلی برای طراحی رابط کاربری است تا استفاده از آن برای کاربران عادی آسانتر شود.
فرانسسن افزود که ناتو پلهای مخصوص به خود را برای سیگنال و واتساپ ایجاد کرده است تا کاربران ماتریکس بتوانند با افراد در هر دو برنامه تعامل داشته باشند.
پذیرش توسط ناتو نشاندهنده حمایت قوی از پروژه ماتریکس است که هدف آن افزایش تعداد کاربران و گسترش استفاده از این ابزارهای ارتباطی امن است.
ماتریکس در سال ۲۰۱۳ توسط هاجسون و لو پاپ طراحی شد و از آن زمان تاکنون به یکی از ابزارهای ارتباطی پیشرفته و محبوب در میان سازمانهای بینالمللی تبدیل شده است.
نویسنده: کریس استوکل-واکر
منبع انگلیسی: Cointelegraph
منبع فارسی: شارا
تاریخ انتشار: 23 سپتامبر 2024
انتهای پیام/
<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>
با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:
نظر بدهید