نویسندگان:

دکتر شهباز برآهوئی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

سیمین شکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم


 

چکیده

مدیران همواره خواهان کامیابی در عمل به وظایف خود هستند؛ اما برخی مواقع به دلیل نا آگاهی از عوامل مؤثر در موفقیت توفیق نمی‌یابند. درعصر کنونی، مدیریت اثربخش یکی از شناسه‌های توسعه‌یافته‌گی در نظام جهانی به شمار می‌رود. مدیریت کارآمد و توانمند قادر است با به کارگیری پتانسیل‌ها و امکانات بالقوه و مستعد سازمان، بستری درخور برای توسعه‌ی‌ پایدار و همه جانبه پدید آورد. یک مدیر اثربخش می تواند حتی در اداره سازمان خود ناممکن ها را ممکن سازد.

در این مقاله کوشش بر آن است تا کسانی که توانی درخود می بینند، با سرعتی بیشتر و بهره گیری از تجارب اندوخته شده بشری، که در قالب مفاهیم و علوم مدیریت تدوین شده و می شود ، به بلوغی دست یابند که در پیشبرد امور شرکتها، موسسات و سازمانها چه کوچک و چه بزرگ و چه در سطح مدیر ارشد و یا مدیر وظیفه ای، بهترین عملکرد را ارائه دهند و بتوانند با الهام از این مفاهیم، اثربخشی خود را افزایش داده، کامیابی در مدیریت و رسیدن به اهداف را دو چندان نمایند.

 

واژگان کلیدی: مدیریت ، اثربخش ، مهارت ، موفقیت ، ارتباط

 

مقدمه

مفهوم موفقیت و اثر بخشی در مدیریت، با تعبیر میزان موفقیت نتایج حاصل از کار، باید مهمترین هدف یک مدیر باشد . بازدهی کار یک مدیر نیز باید از طریق خروجی عملکرد مدیریت سنجیده شود نه میزان کارهای محوله، محصولات و موفقیت های او و یا کارهایی که در طی روز انجام می دهد. موفقیت چیزی است که مدیر از راه اعمال صحیح مدیریت بدست می آورد و به صورت بازده کار ارائه می کند. تعریف صحیح و بدون ابهام درباره اثربخشی مدیریت عبارت است از میزان موفقیت مدیر در زمینه بازدهی و نتایج کاری که به او محول شده است.