زادروز یک «حقوقدان ـ مدیر روابط‌عمومی»

ماه تابان اقدام مدتی نیز ‌در سمت مسئول روابط‌عمومی سازمان زنان ایران و سپس در سمت رئیس روابط‌عمومی انجمن توان‌بخشی که سازمانی وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بود [بعدآ از سازمان‌های وابسته به وزارت رفاه] منشأ خدماتی چشمگیر از جمله برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع دستی معلولان در سال 1356 شد.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا) || امروز ـ چهارم اسفندماه، زادروز «ماه تابان اقدام» حقوق‌دان و مشاور قضایی است که 23 فوریه 1950 به دنیا آمده است. او در سال 1351 هجری (در 22 سالگی) از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد، ولی مطالعات خودرا متوقف نساخته است. در زمان دانشجوئی، بسیار فعال بود، به انجام امور اجتماعی علاقه فراوان داشت و به ‌عنوان گزارشگر و خبرنگار در تلویزیون ملی ایران به‌کار مشغول شد و در زمینه‌های امور زنان، جمعیت و اعتیاد تحقیقاتی انجام داد و گزارش‌هایی تهیه کرد که به موقع پخش و انتشار یافت.


وی موفق شد دو فیلم مستند کوتاه ـ یک فیلم در مورد اعتیاد در محله عودلاجانِ تهران و فیلم دیگر پیرامون پیشرفت زنان در زمینه‌های مختلف تهیه کند که در زمان خود مورد توجه ویژه قرار گرفت.


«اقدام» سپس کار مطبوعاتی را بر فعالیت های رادیوتلویزیونی و حقوقی خود اضافه کرد و در روزنامه آیندگان به نوشتن مقاله، تفسیر و گزارش تحقیقی پرداخت. وی مدتی نیز ‌در سمت مسئول روابط‌عمومی سازمان زنان ایران و سپس در سمت رئیس روابط‌عمومی انجمن توان‌بخشی که سازمانی وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بود [بعدآ از سازمان‌های وابسته به وزارت رفاه] منشأ خدماتی چشمگیر از جمله برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع دستی معلولان در سال 1356 شد.


ماه تابان اقدام [مَهتاب] که بعد از طی دوره کارآموزی، پروانه وکالت خودرا دریافت کرده بود پس از پیروزی انقلاب اسلامی صرفاٌ به حرفه وکالت و مشاوره قضایی مشغول شد و بنا به دلایلی از فعالیت‌های مطبوعاتی کناره‌گیری کرد.


در طول کار روزنامه‌نگاری و اینک به‌عنوان مشاور قضایی، «اخلاق» مبنای نگرش و عملکرد «اقدام» بوده است و اعتقاد دارد مهم‌ترین علت مسائل و قانون شکنی‌هایی که امروزه دیده می‌شود، ضعف اخلاق و فرهنگ است، و در چنین شرایطی نمی‌توان از یک سیستم قضایی زیاد انتظار داشت.


به اظهار مهتاب اقدام، «دادگستری» همانند یک آیینه است که هر آنچه را که در جامعه رخ می‌دهد، منعکس می‌کند. وقتی روابط انسان‌ها ناسالم و بیمارگونه باشد، وقتی که مصرف گرائی افزایش می‌یابد، وقتی آدم‌ها در جای خود قرار نگیرند و به راحتی بتوان از خط قرمز قانون عبور کرد و وقتی زیاده خواهی و سیری ناپذیری مثل یک ویروس در جامعه گسترش یابد، نمی‌توان صرفا با مجازات، در انتظار اصلاح افراد و حتی «احقاق حق» بود، باید به آموزش و پرورش توجه کرد ـ آموزش عمومی و عمدتا از طریق رسانه ها و بویزه رادیوتلویزیون.

«اقدام» با بیش از چهار دهه تجربه کار قانون، روزنامه نگاری، فعالیت های اجتماعی و مسافرت متعدد به گوشه و کنار جهان به قانونگزاران توصیه می کند که هنگام وضع یک قانون تازه مربوط به امور خانواده و یا اصلاح یک و یا چند ماده از این قانون و ضوابط مربوط، فرهنگ جامعه و طرز تفکر و روش زندگانی مردم و تجربه گذشته را درنظر بگیرند، عجله نکنند، با اصحاب اندیشه و تجربه مشورت کنند و در این مورد بخصوص ـ سیاست را مداخله ندهند که با کوچکترین غفلت و بی دقت�’ی، احتمال افزایش مسائل جامعه و پیچیده شدن مشکلات آن وجود دارد.