ریچارد لویک، متخصص ارتباطات بحران در 65 سالگی درگذشت

ریچارد لویک، مشاور برجسته ارتباطات بحران که شرکت هم‌نامش به «رفع غیرممکن‌ها» برای دولت‌های خارجی، شرکت‌ها و شخصیت‌های بلندپایه در معرض تهدید به دادخواست‌ها یا بلایای دیگر افتخار می‌کند، در 11 آوریل بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا) || ریچارد لویک، مشاور برجسته ارتباطات بحران که شرکت هم‌نامش به «رفع غیرممکن‌ها» برای دولت‌های خارجی، شرکت‌ها و شخصیت‌های بلندپایه در معرض تهدید به دادخواست‌ها یا بلایای دیگر افتخار می‌کند، در 11 آوریل بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

کار آقای لویک او را به سراسر جهان برد و او را در کنار مدیران ارشد اجرایی و سران کشورها در محیط های گاه خطرناکی قرار داد که به امنیت بالایی نیاز دارند.

پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر، او پذیرفت که نماینده 12 کویتی مظنون به تروریست در خلیج گوانتانامو در کوبا باشد. تعدادی از زندانیان و خانواده های‌شان گفتند که امدادگران بی‌گناهی بودند که به اشتباه در بازداشت‌های دسته‌جمعی در افغانستان دستگیر شدند.

آقای لویک بعداً در یک نشریه صنعت روابط‌عمومی نوشت، شرکت او یک “استراتژی روابط‌عمومی دو لایه” ایجاد کرد.

او نوشت: «یک روش این بود که چهره انسانی را بر روی زندانیان «نامرئی» در گوانتانامو قرار دهند. “با چنین چهره‌ای، آمریکایی‌ها می‌توانند از خود بپرسند: “آیا کشور ما واقعاً می‌خواهد با مردم این‌گونه رفتار کند؟” متن فرعی: ایالات متحده قرار است چراغ راه آزادی و عدالت در جهان باشد و در عوض به تاکتیک‌های پلید و غیر دموکراتیک متوسل می‌شود که شایسته خود تروریست‌هاست.

آقای لویک نوشت، بخش دوم این طرح «کمک به مردم برای درک این موضوع بود که مسایلی که بازداشت‌شدگان با آن مواجه هستند، همه آمریکایی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد». 

در پیام اصلی تاکید شده است که تعلیق حاکمیت قانون و نادیده گرفتن کنوانسیون ژنو، وجهه این کشور را کاهش داده و جان آمریکایی‌های خارج از کشور را به خطر می‌اندازد.

شرکت آقای لویک یک وب‌سایت به عنوان مرجع اطلاعات در مورد بازداشت‌شدگان راه اندازی کرد.

او گفت: «شما به سادگی می‌توانید این افراد «واقعی» را در وب‌سایت ببینید.


این شرکت همچنین تاکید کرد که چگونه برخی از مفسران محافظه‌کار در کنار بازداشت‌شدگان در رابطه با مسایل مربوط به قانون اساسی مانند روند دادرسی قرار می‌گیرند – زاویه‌ای که آقای لویک به دنبال تقویت آن بود.

این شرکت و تاکتیک‌های آن به شدت مورد انتقاد خانواده‌های قربانیان قرار گرفت.

تمام بازداشت‌شدگان کویتی در نهایت به کشور خود بازگردانده شدند. 

به گزارش نیویورک‌تایمز، یکی از بازداشت‌شدگانِ آزاد شده بعداً یک بمب‌گذاری انتحاری در موصل عراق انجام داد.

ریچارد اسکات لویک در 10 دسامبر 1957 در نیویورک به دنیا آمد و در بتسدا بزرگ شد. پدرش در تجارت املاک و مستغلات بود. مادرش در 4 سالگی بر اثر ذات الریه درگذشت.