
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی یران (شارا)–|| مدیر دپارتمان ارتباطات و روابطعمومی برنامه اروپایی مهارت سنجی حرفه ای اروپایی اسکو در ایران و استاد ارتباطات دانشکده خبر گفت: روابط عمومی هوشمند به مدیر ارتباطی هوشمند نیاز دارد .
دکتر حمید شکری خانقاه در کارگاه آموزشی مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک در روابط عمومی که به میزبانی روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و با حضور ۵۹ نفر از مدیران روابط عمومی های بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی و سراسر کشور در تبریز برگزار شده بود با اشاره به استانداردهای روابط عمومی گفت: برای بالا بردن کیفیت ارتباطات باید استانداردهای جهانی روابط عمومی را بشناسیم و آنها را بومی سازی کنیم .
وی افزود: هوشمندسازی روابط عمومی می تواند با ایجاد خلاقیت و استفاده از روش های جدید باعث افزایش کیفیت ارتباطات شود.
مدیر و برنامه ریز ارتباطی و سخنران کنفرانس های ملی و بین المللی با بیان اینکه برای بهبود ارتباطات کلمه «چرا » از دایره واژگان حذف شود، گفت: برای ایجاد روابط عمومی بهتر باید از کلمات چگونه و چطور استفاده شود، چون این کلمات به دنبال یافتن راه حل برای ایجاد یا بهبود ارتباطات بکار برده می شود.
وی افزود: برای داشتن روابط عمومی مناسب نباید دیدگاه کارمندی در ادارات وجود داشته باشد و کارشناسان روابط عمومی باید متخصص، مدیر و حرفه ای باشند.
دکتر شکری استاد ارتباطات در دانشکده خبر افزود: اتفاقاتی که می تواند با روابط عمومی خوب، جایگاه حرفه ای با ارزشی برای فرد داشته باشد برنامه های کوتاه مدت، متوسط و بلندمدت هستند، تغییر نظام آموزشی، ایجاد شایسته سالاری، تبیین قوانین جدید و … می توانند موثر واقع شوند.
متخصص جامعهشناسی ارتباطات فرهنگی و برنامهریزی استراتژیک ارتباطات انسانی و مؤلف کتاب «برنامهریزی راهبردی ارتباطی در روابط عمومی» افزود: روابط عمومی هوشمند به مدیر ارتباطی هوشمند نیاز دارد تا با بررسی امکانات و ابزارها بتواند بیشترین استفاده و بازدهی را برای سازمان و جامعه به دست آورد.
وی تاکید کرد: مدیران هوشمند باید شکافهای شایستگی، مهارتی و حرفه ای بودن را از بین ببرند.
دکتر حمید شکری به ویژگی های یک مدیر متخصص و توانا در ارتباطات اشاره کرد و گفت: روابط عمومی شامل چند سطح است که در گام اول باید اصول اولیه روابط عمومی را درک کنید، مذاکره و چانه زنی را بیاموزید و اتیکت های رفتاری آداب معاشرت ، لباس پوشیدن، صحبت کردن، گوش دادن، نگاه کردن و نشستن را بلد باشید.
مدیر گروه توسعه ارتباطات وزارت جهادکشاورزی به ویژگی های ارتباط اثربخش در ایجاد ارتباط اشاره کرد و گفت: مثبت گرایی، حمایت گری، همدلی، گشودگی و تساوی می تواند به اثر بخش بودن ارتباطات کمک کند.
وی افزود: مدیر ارتباط گستر می تواند با جوامع گوناگون در ارتباط و تعامل باشد، می تواند در رویدادهای گوناگون فعالانه مشارکت کند، کنترل منابع مالی و مصرف بودجه ارتباطی را مدیریت کند و در فن مذاکره و چانه زنی ماهر شود تا مدیر قدرتمندی باشد.
دکتر شکری با بیان اینکه قانع کردن یکی از ویژگیهای مدیران روابط عمومی متخصص می باشد، افزود: استفاده از زیبایی، گواهی دادن، اغراق، طنز، ترس، تداعی و تطمیع از فنون اقناع می باشد و مدیران روابط عمومی باید به این موارد تسلط یابند.
وی با بیان اینکه حدود ۸۳ درصد اطلاعات را از طریق دیدن دریافت می کنیم افزود: رسانه ها و تکنولوژیهای جدید دیداری می تواند در انتقال اطلاعات به دیگران موثرتر باشند و باید از موشن گرافی، اینفوگرافی و ساخت کلیپ بیشتر استفاده شود.
وی روش های دیگر دریافت اطلاعات را ۱۱ درصد از طریق شنیدن، ۳٫۵ درصد از طریق بویایی و ۱٫۵ درصد از طریق لمس کردن و یک درصد را از طریق چشیدن عنوان کرد.
|
نظر بدهید