رضایت بیشتر کارکنان عامل افزایش منافع

پروفسور الکس ادمانز از دانشکده کسب و کار دانشگاه پنسیلوانیا – پروفسور الکس ادمانز از دانشکده کسب و کار دانشگاه پنسیلوانیا در ژولای 2008 گزارش داد که او تحلیلی در خصوص رابطه میان رضایت کارکنان و عملکرد سهام بلند مدت برای 20 سال انجام داده است و نتایج نشان می دهد، سازمان هایی که کارکنان آن رضایت شغلی بیشتری داشتند، بازده مالی بیشتری را کسب کرده بودند.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)، مترجم: عادل میرشاهی  تحقیقات جدید تایید کرده است که شرکت هایی با سطح بالای رضایت کارکنان، در دراز مدت بازده مالی به مراتب بهتری دارند.


پروفسور الکس ادمانز از دانشکده کسب و کار دانشگاه پنسیلوانیا در ژولای 2008 گزارش داد که او تحلیلی در خصوص رابطه میان رضایت کارکنان و عملکرد سهام بلند مدت برای 20 سال انجام داده است و نتایج نشان می دهد، سازمان هایی که کارکنان آن رضایت شغلی بیشتری داشتند، بازده مالی بیشتری را کسب کرده بودند.


پروفسور ادمانز در بررسی خود مجموعه ای از 100 شرکت برتر امریکایی را طی سال های 1984 تا 2005 (فهرست آنها به طور سالانه در نشریه فورچون منتشر می شود) مورد مطالعه قرار داده است و دریافت که آنها به طور متوسط دو برابر متوسط شرکت های معمولی درآمد به دست آورده اند- متوسط درآمد آنها 14 درصد بود در حالی که متوسط جمع بازار در سال حدود 6 درصد بود.


وی گفت: پیمایش سنجش ارزش رضایت کارکنان از آن جهت ارزشمند است که بر اساس پیمایش عمیق از کارکنان شرکت ها به جای مشاهدات صرفا خارجی انجام شده است.


فراتر از بررسی رابطه میان رضایت شغلی و عملکرد مالی، پژوهش می تواند به نفوذ سرمایه گذاری مسئولانه اجتماعی که در 10 سال گذشته بسیار گسترده تر شده است، کمک کند. این شکل از سرمایه گذاری زمانی که سرمایه گذاران در مورد خرید سهام تصمیم گیری می کنند نیاز به ملاحظات اخلاقی و اجتماعی در مورد حساب در کنار بازده مالی مورد انتظار در دارد.


متاسفانه بیشتر تصمیم گیری ها برای مشارکت در بازار بر اساس تفکر کوتاه مدت توسط مدیران شرکت به دلیل عملکرد کوتاه مدت آنها توسط سرمایه گذاران مورد قضاوت قرار می گیرد. چراکه سرمایه گذاران به دنبال به حداکثر رساندن بازده کوتاه مدت سرمایه خود هستند. این تفکر کوتاه مدت «نزدیک بینی» گفته می شود. بنابراین تحقیق ادمانز ممکن است منجر به ایجاد روند جدیدی برای سرمایه گذاران برای ارجاع به فهرست بهترین شرکت هایی که فعالیت هایشان متمرکز بر بازگشت دراز مدت است نشود.


نتایج این تحقیق حاوی نگاهی است که رضایت کارکنان باعث قوت عملکرد شرکت هایی شده است که به ظرفیت سازی خود را در استخدام، نگهداری و انگیزه دهی، بهبود داده بودند.


ادمانز گفت: اگر حتی رضایت کارکنان بخشی از راندمان ارزیابی را بهبود داده باشد می توانیم از فهرست شرکت های مطلوب برای کار، نتیجه بگیریم که برنامه های کارمند پسند می تواند به بهبود ارزش سهامداران بیانجامد.


اگرچه بسیار مشکل است که بتوان مستقیما عملکرد بهتری را برای رضایت کارکنان فراهم کرد، مطالعات به قدرکافی همبسنگی میان این دو را نشان داده است.


اخلاق می گوید: رفتار بهتر با کارکنان، عملکرد بهتر سازمان را نتیجه می دهد. یک وضعیت برد-برد.

منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)