خلاصه سخنرانی: روابط عمومی یکپارچه فراگیر و  یکپارچگی همه ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی بازار

روابط عمومی یکپارچه فراگیر و  یکپارچگی همه ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی بازار:
 وب2، 3، 4 و 5 و تعامل بین  امر مادی و معنوی، عینی و ذهنی، نما و بازنمایی، واقعی و مجازی

روابط عمومی یکپارچه فراگیر و  یکپارچگی همه ظرفیت های اجتماعی و اقتصادی بازار:  

وب2، 3، 4 و 5 و تعامل بین  امر مادی و معنوی، عینی و ذهنی، نما و بازنمایی، واقعی و مجازی

 

دکتر سعیدرضا عاملی

استاد دانشگاه تهران

 

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)این سخنرانی 23 دی ماه سال جاری در دهمین کنفرانس بین المللی روتابط عمومی ایران ارائه می شود:

 

خلاصه

روابط عمومی یکپارچه، روابط عمومی ترکیبی است که امکان  شبکه ای نمودن همه ظرفیت های متمرکز و پراکنده روابط عمومی را که منجر به تقویت و توسعه ارتباط با اعضاء، سهامداران و مشتریان  می شود را فراهم کند.

روابط عمومی یکپارچه[1]  برگرفته از استراتژی است که ابتداء در حوزه بازاریابی ظهور پیدا کردکه از آن به ارتباطات بازاریابی یکپارچه (ICM) تعبیر شده است.  ارتباطات بازاریابی یکپارچه را طراحی  نظامند برای یافتن راهی موثر و استفاده از پیامی استوار  برای اثر گذاردن بر مخاطب هدف گیری شده تعریف کرده اند(پرسی[2]، 2008). ارتباطات بازاریابی یکپارچه در دهه هشتاد در فضای شرکت های تجاری بعنوان یک روند جدید بازاریابی شکل گرفت. در گذشته حمایت از تولید و تامین بازار گسترده برای تولید از طریق رسانه های ارتباط جمعی صورت می گرفت. با طرح ارتباطات بازاریابی یکپارچه، نگاه  یک سویه منفعل به مخاطب تبدیل به نگاه تعاملی ، شبکه ای و فعال با مشتری شکل گرفت(عاملی، 1387 و جورج بلچ و میشل بلچ، 2003:9).

همانطور که  وانگ یونگ شین (2013) توضیح می دهد بازاریابی مسیر متنوعی را در گذشته طی کرده است و از بازاریابی مصرف کننده در دهه 1950، به بازاریابی صنعتی در دهه 1960 و بازاریابی اجتماعی و غیر انتقاعی در دهه هفتاد و همچنین بازاریابی  مبتنی بر خدمات و روابط اجتماعی در دهه هشتاد تبدیل شده است و دهه نود دهه ظهور و گسترش  ارتباطات بازاریابی یکپارچه است.

در این مقاله ضمن تبیین مفهوم روابط عمومی یکپارچه  و ارتباطات بازاریابی یکپارچه با بازسازی مفهوم روابط عمومی یکپارچه در قالب “روابط عمومی یکپارچه فراگیر” متغیرهای مرتبط با چهار دو تایی مادی-معنوی، عینی-ذهنی، نما-بازنمائی و واقعی مجازی، تلاش می شود همه عناصر مرتبط با روابط عمومی مورد مطالعه قرار گیرد و مدل سازی که امکان تعریف عملیاتی کدهای مرتبط با روابط عمومی یکپارچه فراگیر را فراهم آورد، ارائه خواهد شد. بدیهی است دامنه های، ارتباطات الهی،  ارتباطات انسانی طبیعی و ارتباطات انسانی ماشینی، در این حوزه اهمیت محوری دارد.  در این مقاله همچنین با تاکید بر تحولات فضای وب و مسیر رو به رشد و پیشرفت وب و انتقال های صورت گرفته از وب 1 تا وب 5 که منجر به ظهور “وب یکپارچه[3]” شده است مورد توجه قرار می گیرد.

 

کتابنامه منابع

عاملی، س. ر. (1387) روابط عمومی دو فضایی: مفاهیم، نظریه ها و برنامه عمل، تهران،  شرکت روابط عمومی و تبلیغات هفت تبلیغ.

Belch, G. & Belch, M. (2003) Advertising and Promotion, Sixth Edition, The McGraw-Hill.

Shin, K.Y. (2013) The Executor of Integrated Marketing Communications Strategy: Marcom Manager’s Working Model,  Heidelberg, New York, Dordrecht, London, Springer.

Percy, L. (2008) Strategic Integrated Marketing Communications: Theory and Practice,  London, Elsevier.


 


[1] Integrated Public Relations

[2] Percy

[3] Integrated Web