برترین دموکراسی جهان معرفی شد

در تازه‌ترین شاخص دموکراسی که واحد اطلاعاتی اکونومیست منتشر کرده، آمریکا به خاطر «از دست رفتن اعتماد عمومی به نهادهای سیاسی» در این کشور، عنوان «دموکراسی کامل» را از دست داده و در دسته «دموکراسی‌های معیوب» جا گرفته است.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) در تازه‌ترین شاخص دموکراسی که واحد اطلاعاتی اکونومیست منتشر کرده، آمریکا به خاطر «از دست رفتن اعتماد عمومی به نهادهای سیاسی» در این کشور، عنوان «دموکراسی کامل» را از دست داده و در دسته «دموکراسی‌های معیوب» جا گرفته است.
 
 آیا انتخاب دونالد ترامپ، آغاز پایان لیبرال‌دموکراسی است؟ تنها چند روز از ورود ترامپ به کاخ سفید گذشته، اما همین حالا بسیاری از تحلیلگران، ناظران و کنشگران نگران آن‌اند که حقوق مدنی و آزادی‌های رسانه‌ای در دوران ریاست‌جمهوری او به‌طور هراس‌آوری تضعیف شود. بسیاری آمریکا را در سراشیبی می‌بینند و «شاخص دموکراسی» سال هم موید «واپس‌گرایی دموکراسی آمریکایی» است، اما سقوط آمریکا فقط به خاطر ظهور ترامپ نیست.
 
 واحد اطلاعاتی گروه رسانه‌ای «اکونومیست» در گزارش سالانه خود اعلام کرده که تعداد «دموکراسی‌های کامل» جهان از ۲۰ دموکراسی در سال گذشته به ۱۹ مورد رسیده است. آمریکا امسال پس از ژاپن و حتی ایتالیا قرار گرفته و به دسته «دموکراسی‌های معیوب» جهان سقوط کرده است.
 
 در رده‌بندی امسال نروژ در جایگاه برترین دموکراسی جهان نشسته و ایسلند، سوئد، دانمارک، کانادا، سوئیس، فنلاند و استرالیا به ترتیب در جایگاه‌های دوم تا دهم قرار گرفته‌اند. در قعر جدول هم ازبکستان، کنگو، عربستان، تاجیکستان، ترکمنستان، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، سوریه و کره شمالی، به ترتیب نزولی نشسته‌اند.