ای‌بی موافقت کرد نهادهای ناظر، خود بتوانند کالاهای خطرناک را از سایتش بردارند

ای‌بِی می‌گوید از این پس این اختیار را به نهادهای ناظر می‌دهد تا بدون مشورت با این شرکت، کالاهای ناامن و مضر را از وبسایتش بردارند.

شبکه اطلاع رسانی روابط‌عمومی یران (شارا)|| ای‌بِی می‌گوید از این پس این اختیار را به نهادهای ناظر می‌دهد تا بدون مشورت با این شرکت، کالاهای ناامن و مضر را از وبسایتش بردارند.

به گزارش شارا به نقل از یورونیوز، به گفته این شرکت خرید و فروش آنلاین، مسئولان مشخصی قادر خواهند بود با استفاده از ابزارهایی خاص، اقلامی را که “شواهدی از خطر ایمنی برای مصرف‌کنندگان داشته باشند” از لیست فروش حذف کنند.

در بریتانیا، این مسئولیت با دو نهاد ناظر خواهد بود؛ سازمان “ایمنی محصولات و استانداردها” و “آفکام”، نهاد ناظر بر فعالیت‌های‌ رسانه‌ای در بریتانیا.

ای‌بی یک سایت خرید و فروش و حراج آنلاین است که در آن افراد و مشاغل از سراسر جهان، طیف گسترده‌ای از کالاها را خرید و فروش می‌کنند.

شرکت‌‌ها و بازارهای آنلاین مانند ای‌بی درگیر یک نبرد دائم برای جلوگیری از عرضه کالاهای خطرناک و غیراستاندارد در وبسایت‌های خود هستند، دلیل آن هم تا حدی این است که تقریبا هر کسی می‌تواند در این سایت‌ها کالایش را به فروش بگذارد.

به مرور زمان بازرسان متوجه شدند بسیاری کالاهای خطرناک از جمله لوازم برقی، اسباب‌بازی و باتری در وبسایت‌های فروش آنلاین از جمله آمازون و سایت چینی ویش عرضه می‌شوند.

ای‌بی گفته این تصمیم را برای سرعت بخشیدن به حذف “اقلام غیرقانونی یا ناایمن” گرفته است و فقط مسئولان منتخب و معتمد “قادر به حذف هر کالا یا فهرستی از سایت این شرکت هستند”.

ای‌بی گفته است بیش از ۵۰ نفر از مقام‌های کشورهای دیگر در مراحل اولیه این پروژه دخیل هستند.


محصولات مضر

ای‌بی گفته است سامانه فراگیر گزارش‌دهی برای مشتریان دارد تا خودشان بتوانند “فعالانه و پیشگیرانه” اقلام ممنوع را حذف کنند.

لزلی راد مدیر عامل موسسه “اول ایمنی” از هر اقدامی برای “تسریع روند حذف اقلام خطرناک” استقبال کرد و گفت: “تحقیقات ما، مدام کالاهای الکتریکی خطرناک و بدون مارک را با نقائص واضح و آشکار پیدا کرده که برای فروش به مصرف‌کنندگان در بریتانیا عرضه شده‌اند. این محصولات اغلب فاقد بعضی از ابتدایی‌ترین استانداردهای ایمنی هستند”.

خانم راد اضافه کرد که برای جلوگیری از فروش چنین کالاهایی نیاز به کار و اقدامات بیشتری هست: “برای مقابله موثر با فروش کالاهای خطرناک در اینترنت، سایت‌های فروش آنلاین باید از نظر قانون خرده‌فروش شناخته شوند. ما از دولت می‌خواهیم این شرکت‌ها و سایت‌های آنها را هم در لایحه ایمنی آنلاین که در دست تهیه است بگنجانند”.

یکی از نهادهایی که در حذف سریع کالاهای خطرناک از ای‌بی مشارکت دارد، شورای شهرداری وست‌مینستر لندن است. به گفته هِدر اکتون، مشاور این شورا، سال گذشته خرید آنلاین افزایش چشمگیری داشت و مسئله کلاهبرداری و تقلب نگران‌کننده بود اما با این ابزارهای جدید “تیم‌های استاندارد تجارت ما توانسته‌اند رویه‌‌های کاری را سرعت ببخشند تا همچنان از ایمنی مردم مطمئن شوند”.

نهاد دیگری که به این ابرازها دسترسی دارد آفکام است. یکی از وظایف آفکام نظارت بر امواج رادیویی است که در سیگنال‌های رادیو و تلویزیون و بی‌سیم بکار می‌روند.

بر انواع خاصی از فرستنده‌های رادیویی بی‌سیم نظارت شدید اعمال می‌شود و قوانین سختی بر آنها حاکم است تا کار آنها در سیگنال‌های “محافظت‌شده” تداخل ایجاد نکند. این نهاد قصد دارد با استفاده از این روش، چنین فرستنده‌هایی را بسرعت از سایت‌های فروش بردارند.

ماری لامبل، مدیر دفتر ای‌بی در بریتانیا، گفته است که همه‌گیری باعث شده است خرید آنلاین “بیش از پیش، سهم بزرگی در زندگی همه” داشته باشد:

“شرکت‌های آنلاین باید مسئولیت خود در مورد ایمنی مصرف‌کننده را جدی بگیرند اما همکاری و هماهنگی با نهادهای مسئول در این مورد امری حیاتی است”.

“ما امیدواریم که سایر فعالان این حوزه هم از این الگو پیروی کنند”.