شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– ضرورت ایجاد ضمانت اجرایی برای پیاده سازی قانوناستاد علوم ارتباطات با بیان اینکه حرفه روزنامهنگاری جزء مشاغل سخت و زیانآور بوده و این امر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: باید ضمانت اجرایی کافی برای پیاده سازی قانون در ارتباط با حمایت از روزنامهنگاران ایجاد شود.
علیاصغر محکی در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس با بیان اینکه حرفه روزنامهنگاری جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود، اظهار داشت: این امر مصوب مجلس شورای اسلامی نیز است.
کارشناس و استاد علوم ارتباطات در ادامه افزود: موضوع سخت و زیانآور شغل روزنامهنگاری از این جهت است که خبرنگاران برای دسترسی به منبع خبر در کشور با دشواریهای بسیاری روبرو هستند. وی ادامه داد: علاوه بر این پس از انتشار خبر با توجه به هزینههای سیاسی و اجتماعی که انتشار یک خبر میتواند برای افراد و سازمانهای نامبرده در خبر داشته باشد معمولا خبرنگاران با مشکل روبرو میشوند به طوری که در مواردی به خودسانسوری پناه میبرند.
وی گفت: با توجه به پایین بودن عمر فعالیت مطبوعات در ایران، روزنامهنگاران فاقد امنیت شغلی هستند و پس از توقیف انتشار هر نشریه آسیبپذیرترین اقشار روزنامهنگاران هستند. محکی ادامه داد: از طرفی شرایط کاری روزنامهنگاران در مواردی ایجاب میکند که مدام در حال سفر به نقاط مختلف شهر و کشور باشند و از این حیث نیز این دسته از افراد در معرض خطر هستند و میتوانند با آسیبهای جسمی و روحی مواجه شوند.
این استاد علوم ارتباطات اضافه کرد: با توجه به این موارد به نظر میرسد باید توجه ویژهای از سوی نهادهای صنفی مرتبط با روزنامهنگاری و مراجع قانونگذاری و حمایتی نظیر وزارت کار در ارتباط با شغل روزنامهنگاری صورت گیرد. وی خاطر نشان کرد: لازم است ضمانت اجرایی کافی برای پیادهسازی قانون در ارتباط با حمایت روزنامهنگاران ایجاد شود و به مواردی از جمله بازنشستگی خبرنگاران با توجه به سخت و زیانآور بودن این حرفه توجه شود.
|
نظر بدهید