مهدی محسنیان راد روز دوشنبه در همایش ملی رسانه ها و مسائل اجتماعی ایران در اصفهان افزود: وجود سه نسل اول، دوم و سوم شبکه های اجتماعی باعث عدم اتصال و تفاهم آنها شده است که این امر مشکلاتی را ایجاد می کند.
شارا- استاد دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) گفت: ایران دارای سه نسل شبکه های اجتماعی در کنار یکدیگر است که این امر غیرعادی است.
به گزارش شارا به نقل از ایرنا،مهدی محسنیان راد روز دوشنبه در همایش ملی رسانه ها و مسائل اجتماعی ایران در اصفهان افزود: وجود سه نسل اول، دوم و سوم شبکه های اجتماعی باعث عدم اتصال و تفاهم آنها شده است که این امر مشکلاتی را ایجاد می کند.
این استاد دانشگاه در سخنرانی خود باعنوانˈسه نسل شبکه اجتماعی در کشورهای غیرپیشرفتهˈ اظهار کرد: نسل اول شبکه های اجتماعی مربوط به قبل از پیدایش تمبر پستی، تلگراف و تلفن است.
وی با اشاره به اینکه در نسل اول شبکه اجتماعی،تماس ها مستقیم و سرعت انتقال اخبار بسیار پایین است، تصریح کرد: ما هنوز در برخی از نواحی کشورمان بویژه در مناطق محروم و روستاها دارای این نوع شبکه هستیم.
این کارشناس علوم ارتباطات، نسل دوم شبکه های اجتماعی را مربوط به زمان اختراع ابزارهای ارتباطی میان فردی دانست و افزود: تمبر پستی، تلگراف و تلفن در طول40 سال اختراع شد.
وی با بیان اینکه این نسل دیر به ایران رسید، بیان کرد: سهم جمعیت ایران از امکانات این نسل در سال های قبل از انقلاب ناچیز و توزیع آن نامتوازن بود به گونه ای که به زیان روستاها و شهرهای کوچک وبه نفع اقلیت باسواد و شهرنشین تمام شد.
محسنیان راد، نسل سوم شبکه های اجتماعی را تلفن همراه، اینترنت و ماهواره معرفی کرد و گفت: شتاب حرکت خبر در این نسل، فراتر از زمان و اطلاعات ریزش شده قابل بازیافت است.
وی با تاکید براینکه نسل سوم شبکه های اجتماعی در حال قدرتمندتر شدن است، اظهار کرد: اکنون ارتباطات اجتماعی پرشمار و وسیعی شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه نسل سوم شبکه های اجتماعی نیز در ایران نامتوازن است، تصریح کرد: تا سال 2005 هیچیک از روستاهای ایران اینترنت نداشت و امروز نیز بیشتر آنها هنوز از این شبکه برخوردار نیستند.
این استاد دانشگاه گفت: نسل اول در بی خبری مزمن، نسل دوم در پر خبری و تحلیل های سطحی و نسل سوم در پرخبری عمیق قرار دارد.
وی این سه نسل را از هم منفصل و بدون ارتباط دانست و افزود:نسل اول منفعل، نسل دوم نیمه منفعل و قربانی تبلیغات رسانه های بیگانه و نسل دوم عمقی نگر و منتقد تبلیغات است.
وی با اشاره به اینکه عصر حاضر، عصر بازار پیام و انبوه تبلیغات رسانه های بیگانه است، تصریح کرد: اگر این سه نسل منفصل را در این بازار قرار دهیم قربانی بیگانگان می شویم.
همایش رسانه ها و مسائل اجتماعی ایران روز دوشنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
|
نظر بدهید