شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || بی تردید روابطعمومی ها با توجه به ماهیت سازمانی و رسالتی که دارند همواره باید در سریع ترین زمان ممکن بتوانند وقایع و رویدادها بویژه شرایط بحرانی و جنگی را مستندسازی کنند و با اطلاع رسانی بموقع و موثر خود، ضمن ارتقا سطح آگاهی جامعه و مدیریت افکار عمومی، از ایجاد یا تشدید حاشیه ها، دروغ پراکنی ها، کوچک نمایی ها و بزرگنمایی ها بویژه توسط برخی از رسانه های غیرهمسو جلوگیری کنند.
در این یاداشت سعی شده تا برخی از موارد مهم و اساسی جهت ارتقای سطح آمادگی مدیران و کارشناسان روابط عمومی سازمان ها و مراکز صنعتی در شرایط بحرانی و جنگی ارائه شود تا بهترین واکنش را در این شرایط داشته باشند.
۱- دوربین ها و تجهیزات تصویر برداری را در کنار درب خروجی دفتر کار خود بگذارید تا در مواقع ضروری دسترسی بهتری داشته باشید
۲- باطری دوربین ها و پروژکتورهای سرخود را شارژ کنید.
۳- حافظه دوربین ها را تخلیه کنید و تا فضای کافی جهت ضبط حوادث داشته باشید.
۴- جلیقه ویژه روابط عمومی با لوگو شرکت یا سازمان را بهمراه داشته باشید تا مواقع ضروری قابل تفکیک و شناسایی باشد.
۵- کارت شناسایی شرکت و سازمان را بهمراه داشته باشید و حتما واحد « روابط عمومی» در آن قید شده باشد ( در غیر اینصورت همین الان یک معرفی نامه یا مجوز تردد و تصویربرداری از حراست شرکت یا سازمان اخذ کنید)
۶- سعی کنید پرسنل روابط عمومی تا پایان شرایط جنگی بصورت کشیک در محل کار خود حضور داشته باشند تا در مواقع ضروری مستند سازی کنند.
۷- لیست و شماره تلفن همراه و شماره تلفن ثابت مدیران رسانه ها و خبرگزاری های رسمی و معتبر را بهمراه داشته باشید.
۸- شارژر موبایل، شارژ دوربین و پاوربانک با ظرفیت بالا و با قابلیت شارژ دوربین بهمراه داشته باشید.
۹-چراغ قوه و هدلایت با نور قوی بهمراه داشته باشید
۱۰- اپلیکیشن ها، موتورهای جستجو اینترنتی داخلی و نرم افزار های ضروری داخلی را روی گوشی و سیستم کامپیوتری خود نصب کنید.
۱۱- ماسک و کلاه ایمنی بهمراه داشته باشید.
۱۲- ابزارآلات کوچک و سبک و کمکهای اولیه را در یک کیف همراه کمری قرار دهید و بهمراه خود داشته باشید.
۱۳- حوادث فنی و عادی سازمان ها و مراکز صنعتی را مستندسازی کنید و در صورت امکان گزارش و خبر کوتاه آماده کنید، اما لزومی به انتشار نیست تا در صورت شایعه پراکنی و بزرگنمایی توسط رسانه ها و افراد متفرقه بتوانید منتشر کنید.( با هماهنگی مراجع ذی صلاح)
۱۴- در مواقع جنگی بجز موارد هشداری،ضروری و آموزشهای ایمنی هیچگونه اطلاعات فنی و غیرفنی از سازمان و مراکز صنعتی در فضای مجازی، کانال های اطلاع رسانی و سایت های خبری منتشر نکنید.
۱۵- اطلاعات مکانهای حیاتی، پناهگاهها و همچنین مشخصات و اطلاعات مدیران و کارکنان را در فضای مجازی منتشر نکنید.
۱۶- در صورت بروز حمله به تاسیسات و یا مراکز اداری و…ضمن رعایت احتیاط و استقرار در مکان امن فورا وقایع را مستندسازی کنید.
۱۷- تصویر برداری مداوم از محل حادثه یا انفجار ، اقدامات و نیروهای امدادی ، شهدا یا مجروحین، نیروهای فنی و تخصصی در اولویت تصویر قرار گیرد.
۱۸- سعی کنید در مستندسازی و اطلاع رسانی شفاف، سریع و با محتوای قوی و معتبر عمل کنید و از انتشار تصاویر آرشیوی ( بجز در موارد خاص) اجتناب کنید.
۱۹- از چگونگی و آخرین وضعیت محل حادثه یا انفجار، گزارش و خبر کوتاه بصورت تصویری و یا مکتوب تهیه کنید ولی بدون هماهنگی با روابط عمومی بالادستی ( روابط عمومی شرکتهای مادر، وزارات، ادارات کل و…) اقدام به انتشار نکنید.
۲۰- عکسها، فیلمها و اخبار مرتبط با حادثه یا انفجار را پس از اخذ مجوزات لازم از مراجع ذی صلاح، فقط برای مدیران رسانه و خبرنگارانی که می شناسید ارسال کنید و از اشتراک گذاری با افراد متفرقه اجتناب کنید.
۲۱- از ارائه جزئیات حادثه یا انفجار خودداری کنید و سعی کنید تا مشخص شدن ابعاد حادثه، از انتشار اطلاعات ناقص خودداری کنید.
۲۲- رسانه های داخلی و خارجی را مرتب رصد کنید و مراقب، دروغ پردازی، حاشیه سازی یا بزرگنمایی حوادث فنی و عادی مراکز صنعتی باشید.
۲۳- از پاسخگویی به افراد و شماره های ناشناس بویژه شماره های خارجی بشدت اجتناب کنید.
یادمان نرود، روابط عمومی ها بدلیل استقرار در سازمان ها و مراکز صنعتی
بعنوان سریع ترین ، معتبرترین و دردسترس ترین واحدهای اطلاع رسانی به جامعه هستند و ضروریست آمادگی لازم را در شرایط جنگی و بحرانی داشته باشند.
انتهای پیام/
نظر بدهید