.jpg)
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- اصطلاح روابط عمومی ترجمه واژه انگلیسی Public Relations برای نخستین بار در آمریکا در اتحادیه راه آهن به کار برده شده ودر ایران نخستین بار در شرکت نفت به کار رفته و دفتری درآن شرکت ایجاد شد. تعاریف گوناگونی از روابط عمومی از سوی صاحب نظران، کارشناسان ومولفان کتاب های این رشته بیان شده است ازجمله: رکس هارلو از پیش قدمان روابط عمومی در جهان می گوید: روابط عمومی دانشی است که به وسیله آن سازمان ها اگاهانه می کوشند به مسئولیت اجتماعی خویش عمل کنند تا بتوانند تفاهم و پشتیبانی کسانی را که برای سازمان اهمیت دارد، به دست آورند. در این باره انجمن روابط عمومی آلمان می گوید: روابط عمومی، تلاش آگاهانه وقانونی به منظور تفاهم و استقرار اعتماد وشناخت متقابل با عموم، بر اساس تحقیق علمی وعملی صحیح ومستمر، میسر است. انجمن جهانی روابط عمومی نیز گفته: روابط عمومی بخشی از وظایف مدیریت سازمان است و عملی ممتد، مداوم و طرح ریزی شده است که از طریق آن افراد وسازمان ها می کوشند تا تفاهم وپشتیبانی کسانی را که با آنها سر وکار دارند، به دست آورند.
روابط عمومی به مثابه پلی است میان یک سازمان ومخاطبان آن.
به بیان ساده تر روابط عمومی در حکم دم و بازدم سازمان به ایفای نقش می پردازد.
روابط عمومی مجموعه ای از اقدامات و کوشش های حساب شده ای است که هر سازمان برای برقراری ارتباط موثر و هدفمند با گروه هایی که با سازمان در ارتباطند انجام می دهد.
روابط عمومی: کار روبرو شدن یک سازمان یا موسسه را با مخاطبانش از طریق پرداختن به موضوعات ومطالب واخباری انجام می دهد که به منافع مشترک مربوط است. سخنرانی در کنفرانس ها، کار با رسانه ها، ارتباطات بحران، اشتغال به امور اجتماعی از طریق رسانه ها و ارتباط با کارکنان در زمره وظایف این حرفه است.
کارکنان روابط عمومی عموما توجه خود را به ساختن مناسبات شان با همگان معطوف می کنند که به همسازی با آنها بینجامد. کارکنان روابط عمومی باید بدانند که چطور به شکلی شفاف بنویسند، صحبت کنند وبا تجزیه وتحلیل امور مربوط به سازمان وموسسه خود به تعامل با مخاطبان خود بپردازند. این مهارت ها به شدت مورد نیازند زیرا در رشته روابط عمومی ارتباط پیوسته ای میان کارکنان و کسانی وجود دارد که در تعیین سیاست های همگانی نقش ایفاء می کنند.
کارکنان روابط عمومی همچنین باید به اندیشه ورزی انتقادی بپردازند تا بتوانند به واسطه این مهارت به مشکلات احتمالی مشتریان و موکلان خود اقدام کنند.
ارائه چهره واقعی و شفاف شرکت به مشتریان، از وظایف مهم روابط عمومی است و اگر این درک بوجود آید که مشتریان صاحبان اصلی هستند و بدون وجود آنها شرکت و سوددهی معنی نخواهد داشت در می یابیم که باید به روابط عمومی حرفه ای به دیده یک عنصر و یک لازمه در هر سازمان نگریسته شود.
مدیران عامل و مدیران رده های بالا زمان کافی برای رسیدگی به سیل اطلاعاتی که هر روزه به سازمان می رسید ندارند و البته این اطلاعات هم به کار آنها نمی آید؛ در این زمینه دسته بندی این اطلاعات و به روزآوری آنها و شناخت و ارتباط آنها با سمت های متفاوت مدیران نه تنها به صرفه جویی در زمان آنها کمک فراوانی می کند بلکه باعث جلو گیری از پراکندگی و سردرگمی واحد های مختلف سازمان می شود.
مشتری مداری امروزه به رکن اصلی در سود آوری و بقای سازمان ها و شرکت ها تبدیل شده است و عمل ملاک است نه شعار، در حالی که روابط عمومی به دنبال سود دوطرفه است و از دیدگاه انجمن جهانی روابط عمومی دوره بازی های برد و باخت تمام شده و روابط باید حالت برد برد داشته باشد.
بنابراین روابط عمومی مجتمع مس شهر بابک تلاش دارد تا با ارتباطی هدفمند وموثر، روابط خود را با سازمان ها، ارگان ها وشرکت هایی که در درون وبیرون مجتمع طرف قرار داد هستند ارتقاء دهد و در بازی های برد برد نقش موثر ایفاء کند واز طرفی دیگر روابط بین واحد های خود مجتمع را شفاف و هماهنگ سازد تا برای همه کار شفاف وروشن باشد و در این راستا بهره وری نیروها وتولید با توکل به الطاف خداوند نقشی قابل قبول ایفاء کند که در خور ایران اسلامی باشد. انشاالله
|