شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- حبیبی در گفتوگو با ستاد خبری «اولین همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» عنوان کرد: موضوع الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جنبه تبیینی و ویژه دارد و بعد از چندین سال این الگو را در جامعه تا حدودی مشاهده می کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت تدوین الگویی قابل اجرا در این زمینه تصریح کرد: تبیین الگوی اسلامی ایرانی در علوم انسانی بسیار سخت است و باید این الگو، خوب تشریح و تنظیم شود که به نظر من تا حدود بسیار زیادی این کار صورت گرفته است.
رئیس کمیته فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: عملیاتی کردن این الگو و مبانی، نیاز به تشریح دارد.
حبیبی اظهار کرد: مدیران در شناخت وضع موجود ، موانع و چالش ها، تاثیر مهمی دارند و باید مسائل را تجزیه و تحلیل دقیق کنند.
وی با تحسین اقدام موسسه خدمات مشاورهای آستان قدس رضوی در زمینه الگوی اسلامی-ایرانی مشاوره، تصریح کرد: این موسسه می تواند کار علمی و دقیقی را انجام دهد که در جامعه بازتاب قابل توجهی داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:
پیشرفت واقعی بدون الگوی اسلامی محقق نمیشود
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پیشرفت از منظر دینی با نگاه غربی بسیار متفاوت است، گفت: پیشرفت واقعی جز با اجرای الگوی اسلامی محقق نمیشود.
ستار هدایت خواه در گفتوگو با ستاد خبری «اولین همایش الگوی-اسلامی ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» افزود: موسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی میتواند خلاء موجود در زمینه برنامه ریزی تدوین الگوی اسلامی و ایرانی را از بین ببرد و با تدوین الگویی متناسب با آموزههای دینی، مدیران را در این مسیر راهنمایی کند.
وی با تاکید بر اینکه برای تحقق پیشرفت واقعی باید از چارچوب اسلامی و ایرانی استفاده کنیم، تصریح کرد: اگر از الگوهای غربی تقلید کنیم، نه نتها به پیشرفت نمی رسیم، بلکه عقبگرد و سردرگمی هم خواهیم داشت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جامعه دینی مدیران نقش الگویی را برای سایر مردم دارند و محور مدیریت کشور علاوه بر رفتار مدیریتی اسلامی، اخلاق تربیتی نظام اسلامی را تبیین میکند.
هدایت خواه با اشاره به حلقه های ارتباطی بین نظریه پردازی، برنامه ریزی و اجرا برای تبیین الگوی اسلامی وایرانی، بیان کرد: مدیران در بخش برنامه ریزی و اجرایی نقشی اساسی دارند و این یک واقعیت تلخ است که در زمینه برنامه ریزی ضعیف عمل کرده ایم.
دکتر اورعی، پژوهشگر علوم انسانی:
اخلاق اسلامی مبنای الگوی اسلامی- ایرانی مشاوره و روان شناسی است
پژوهشگر برجسته جامعه شناسی گفت: مبانی دین اسلام چارچوبهای زیادی در علم اخلاق و روانشناسی ترسیم کرده است که میتواند مبنای تدوین الگوی اسلامی- ایرانی روانشناسی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر غلام رضا صدیق اورعی در گفتوگو با ستاد خبری «اولین همایش الگوی-اسلامی ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» افزود: مردم مسلمان کشور ما به طور یقین توصیههای اخلاقی اسلام را بر نظرات افراد ترجیح میدهند و مشاوران هم با علم به این موضوع باید نکات دینی رادر کار خود لحاظ کنند.
وی با بیان اینکه الگوهای غربی مشاوره و روانشناسی نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه ما باشد، عنوان کرد: مدلهای موجود در روانشناسی غربی، حتی با یکدیگر نیز اشتراکی ندارند و تنها بعضی از آنها از نظر فهم عمومی نزدیک هستند.
وی افزود: مشاوران دینی و صاحب فن در این حوزه، باید نظریههایی که با فهم دینی و اخلاق مداری تناسب دارد را انتخاب کنند تا خلاء دانش در این مقوله پر شود.
دکترای جامعه شناسی، علت کمبود تولید محتوا در حوزههای علوم انسانی مبتنی بر اسلام را کم کاری در این زمینه ذکر کرد و افزود: برای رسیدن به علوم دینی، راهی طولانی در پیش داریم و از طریق مطالعات منظم و شناساندن معایب و نقایص الگوهای غربی با مطالعه و پژوهش زیاد و فوق برنامه میتوانیم به این مهم دست یابیم.
اورعی همگرایی متفکران و اندیشمندان حوزه و دانشگاه را در به نتیجه رسیدن این امر مهم، لازم و ضروری دانست و گفت: متفکران و اندیشمندان با هم نقطه اشتراکی دارند و آن هم مسلمان بودن آنهاست. تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد. اگر حوزه از منظرهای دیگری به سراغ منابع دینی برود، قطعا بیشتر و بهتر مفید فایده خواهد بود.
یاد آور می شود: «همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» به همت مؤسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی از 19 آذر ماه به مدت 3 روز و با حضور استادان برجسته روانشناسی حوزه و دانشگاه در مشهد برگزار خواهد شد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی:
تحقق جامعه مطلوب در گرو اصلاح سبک زندگی است
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رسیدن به جامعه مطلوب در گرو اصلاح سبک زندگی است، افزود: وجود دین و تمدن اسلامی- ایرانی مدل مناسبی برای پیشرفت است و تلفیق چنین تمدنی با ایجاد یک سبک زندگی ایده آل، جامعه را به سمت بهترین درجات پیشرفت سوق میدهد.
دکتر امیر حسین قاضی زاده در گفتوگو با ستاد خبری «اولین همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» مطرح کرد: اسلام برای دنیا و آخرت مردم برنامه دارد و در کنار معنویت و دین، تمدن و هنری جهانگیر و غنی برگرفته از فرهنگ ایرانی وجود دارد.
وی با بیان این مطلب که مدیران در اجرای الگوی اسلامی و ایرانی ضعف دارند، گفت: ستون فقرات نظام اسلامی بر پایه دین استوار شده است، اما در پس رفتار مدیران اجرایی کشور، یک نوع خودباختگی و عدم خودباوری وجود دارد که در برنامهریزی برای پیشرفت بر اساس الگوی اسلامی و ایرانی تاثیر منفی میگذارد.
قاضیزاده بیان کرد: تا زمانی که خودباوری و اعتماد به نفس در کشور جاری نشود، این مشکل باقی خواهد ماند.
وی گفت: آستان قدس رضوی و به طور خاص موسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی نماینده فرهنگ اسلامی و فرهنگ رضوی و اهل بیت(ع) به حساب میآیند و بنابراین باید در راستای تدوین الگو و سبک زندگی ما بر اساس آموزههای اسلامی گام بردارند.
یادآور میشود: «همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» به همت مؤسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی از 19 آذر ماه به مدت 3 روز و با حضور اساتید برجسته روانشناسی حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
استفاده نکردن از الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، ضعف است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم استفاده مطلوب از الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل ضعف مدیریتی نتوانسته ایم در راستای فرهنگ ایرانی و اسلامی حرکت کنیم و این مسئله به فرهنگ جامعه ضربه زده است.
دکتر علی عباسپور در گفتوگو با ستاد خبری «اولین همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» گفت: موسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی باید به حل مشکلات و مسائل فرهنگی کمک کرده و با ریشهیابی مشکلات در راهنمایی جامعه به سمت الگوی مناسب، موثر باشد.
وی تصریح کرد: رفتار و سبک زندگی ما در کنار شاخصههای فرهنگ ایرانی، بر اساس قرآن و احادیث شکل گرفته است و اگر این دو مقوله یعنی فرهنگ ایرانی و آموزههای اسلامی به طور کامل و دقیق با هم تلفیق شود، جامعه را به سمت پیشرفت واقعی یعنی عدالت بر مبنای قرآن پیش خواهد برد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با توجه به اضمحلال فرهنگ غربی و ضعف خرده فرهنگهای دیگر، فرهنگ اسلامی - ایرانی چارچوب مناسبی در مسیر پیشرفت حرکت جامعه دارد.
وی افزود: شبهه سازی فرهنگ غربی به انواع مختلف راه خود را در جامعه ما باز می کند و مدیران ما توجه کافی را برای حل این مسئله ندارند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه هنوز نتوانستهایم مهندسی فرهنگی را اجرا کنیم، گفت: در اجرای همایشها و نشستها از متفکرین و منتقدین منصف دعوت شود تا مشکلات و چالشها مطرح و راه حلها مشخص شود.
عباسپور بیان کرد: موسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی باید به حل مشکلات و مسائل فرهنگی کمک کند و با ریشهیابی مشکلات در راهنمایی جامعه به سمت الگوی مناسب موثر باشد.
یاد آور می شود: «همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» به همت مؤسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی از 19 آذر ماه به مدت 3 روز و با حضور اساتید برجسته روانشناسی حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد.
آغاز بهکار دبیرخانه دائمی همایش «الگوی اسلامی- ایرانی مشاوره»
دبیر علمی نخستین همایش ملی «الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» از آغاز به کار دبیرخانه دائمی این همایش در مشهد خبر داد.
به گزارش ستاد خبری همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان، دکتر خدابخش احمدی با اشاره به ملی بودن این همایش گفت: این مهم نیازمند پشتوانه همگانی دستگاههای مختلف و عموم افراد جامعه است. از این رو دبیرخانه دائمی با هدف پیگیری مستمر موضوع الگوی اسلامی- ایرانی مشاوره و تدوین الگویی اجرایی در این زمینه راه اندازی شده است.
وی از آستان قدس رضوی، سازمان نظام روانشناسی و مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت به عنوان مراکزی کلیدی برای پیشبرد اهداف همایش الگوی اسلامی ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان یاد کرد.
مسئول مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله، حوزههای علمیه، مراکز آموزش عالی، اندیشمندان، فرهیختگان، مشاوران و روانشناسان را گروههایی ذکر کرد که میتوانند در ارائه الگوی اسلامی ایرانی مشاوره تأثیرگذار باشند.
یاد آور می شود: «همایش الگوی اسلامی - ایرانی مشاوره با محوریت دین و بهداشت روان» به همت مؤسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی از 19 آذر ماه به مدت 3 روز و با حضور استادان برجسته روانشناسی حوزه و دانشگاه در مشهد برگزار خواهد شد.
منبع: ستاد خبری همایش الگوی اسلامی- ایرانی مشاوره
|