
|
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- اندیشمندان رشته روابط عمومی تاکنون صدها تعریف مختلف کلاسیک و علمی از روابط عمومی ارائه دادند که هر یک از این تعاریف نشان دهنده ماهیت و نقش و کارکرد روابط عمومی از گذشته و حال است! اما یک تعریف خیلی ساده از روابط عمومی عنوان گردید که این تعریفِ ظریف ماهیت و هویت روابط عمومی را برای افرادی که در آن اشتغال دارند بیشتر نمایان می سازد و آن هم " روابط عمومی شوق اداری است نه شغل اداری؟!
بی شک کسانی که در سازمان ها و نهادها چه خواسته و چه ناخواسته پای در روابط عمومی نهادند نیک می دانند که جان مایه کار در روابط عمومی فارغ از تحصیلات دانشگاهی مرتبط یا غیر مرتبط نیازمند شوق و علاقه یی است که باید در این قسمت از سازمان به اهداف از پیش تعیین شده سازمان به کمک آید تا سازمان در درون و برون از پیله خود در نزد افکار عمومی و مخاطبان به جایگاه والایی دست یازد .
از اینرو چنانچه این شوق و علاقمندی در روابط عمومی وجود نداشته باشد و یا کمرنگ باشد تراوش خلاقیت و ابتکارو نوآوری ازآن رخت بر می بندد و روابط عمومی بی خاصیت جلوه می نماید .
در دورانی که به عصر ازتباطات و اطلاعات نام گرفت می بایست این شوق مضاعف برای پیشبرد اهداف کمی و کیفی سازمان از طریق نیروی انسانی شاغل در روابط عمومی به کار گرفته شود تا پویایی روابط عمومی در خلق آثار بدیع و شگوفایی خلاقیت های فردی و جمعی به منصه ظهور نشیند .
چه بسا روابط عمومی هایی درونِ سازمان های بزرگ و کوچک وجود دارند که این عنصر را درخود نداشته و یا کمتر با آن مواجه اند .
روابط عمومی ها نیازمند داشتن نیروهایی است که روابط عمومی را به عنوان یک شغل صرف ننگرند و از آن را از دریچه و پنجره یی نو با ابزار شوق به آن روح دیگری بخشند .
این تعریف ساده و یا شاید کهنه منجر به آن می شود افرادی بدون درنظر نگرفتن این ویژگی ممتاز وارد روابط عمومی شوند و نهایتا روابط عمومی به عنوان مکانی برای انجام کارهای تزیینی و .... مبدل می شود .
چه خوب است مدیران سازمانی و روابط عمومی هایشان برای به خدمت گرفتن افرادی که علاقمند به ادامه کار در این بخش هستند این ویژگی مهم را در نظر گرفته و دربین نیروهای سازمانی به دنبال افراد انگشت شماری باشند که ضمن دارا بودن ارتباط اجتماعی این خصیصه را برای جانفشانی در روابط عمومی داشته باشند تا در این مکان شاهد پیشرفت و خلاقیت باشیم .
|