
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || اکنون در دوره ای بسر می بریم که ادعا می شود هوش مصنوعی جایگزین نیروی کار انسانی خواهد شد و زمان آن است که ذهنیت ما از حالت مبارزه به سوی پیدا کردن راهی برای همراهی با هوش مصنوعی هدایت شود. به نظر می رسد بحث در مورد هوش مصنوعی در دو طیف و یا در دو دیدگاه توسعه یافته است، یک طیف هوش مصنوعی و پیامدهای آن را ویران گر و بنیان کن و طیف دیگر عصر هوش مصنوعی را اتوپیا یا آرمانشهری می دانند که همه چیز را به ارمغان می آورد.
این دیدگاه ممکن است در جوامع ناهمگون بسته به شرایط اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی متفاوت باشد، نویسنده متن معتقد است در دنیای روابطعمومیها به حداکثر رساندن استراتژی ها در عرصه بازار، صنعت و مدیریت سازمانی مبتنی بر داده هایی است که توسط الگوریتم های هوش مصنوعی بر تخصص انسانها در رشته های مختلف ارزش قائل بوده و از حالت درگیری و تقابل با انسان خارج شده و بعنوان دستیاری قدرتمند در اختیار انسانها و متخصصان روابطعمومی قرار خواهد گرفت.
با توجه به مقدمه گفته شده چند نمونه از اینکه چرا آینده روابطعمومی باید با رویکرد مشترک هوش مصنوعی و نبوغ انسانی بررسی شود حائز اهمیت است. در تحلیل شبکه های اجتماعی و گفتمان های آنلاین، الگوریتم های هوش مصنوعی می تواند الگوهای احساسی را شناسایی و به متخصصان روابطعمومی اجازه می دهد تا استراتژی های پیام رسانی را متناسب با هوش مصنوعی تولید و خود را با امکانات این پدیده نوظهور سازگار و بعنوان یک دستیار از آن بهره مند شوند.
بینش مبتنی بر داده چشم اندازهای جدیدی را برای روابطعمومیها به ارمغان آورده و مدیران روابطعمومیها میتوانند با استفاده از تخصص و هنر نسبت به خلق ارتباطات معنادار و پرورش روابط معتبر با هدف درک ارزشها، منافع و انگیزههای تأثیرگذاران و کنشگران اجتماعی از هوش مصنوعی برای ایجاد مشارکت و ارتباطات دوسویه و مؤثر استفاده نمایند.
نواوری و استراتژی خلاق
هوش مصنوعی ممکن است ظرفیت تولید محتوای خودکار را داشته باشد اما این تولید محتوا بر اساس داده هایی است که بشر قبلاً در سایه تحقیقات و پژوهش های انجام یافته تولید، پرورش و مدیریت کرده است و هوش مصنوعی به تنهایی قدرت داده کاوی جدید را ندارد. یعنی به عبارتی هوش مصنوعی با درخواست مخاطب می تواند داده های ثانویه را ارائه دهد.
در دیگر سخن ستون فقرات الگوریتم های هوش مصنوعی را شهود و خلاقیت انسانی تشکیل می دهد و هوش مصنوعی به تنهایی نمی تواند نبوغ و خلاقیت و هوش انسان را زیر سوال ببرد. نویسنده در پایان معتقد است متخصصان روابطعمومی باید با خلاقیت، تخصص و هنر خود هوش مصنوعی را به آغوش کشیده و در جهت تقویت نقاط قوت و حذف نقاط ضعف توانایی های بالقوه خود را در زمینه تولید محتوا ، ایجاد کمپین های تبلیغاتی و مدیریت درون سازمانی و تدوین استراتژی های برون سازمانی بالفعل نمایند و هوش مصنوعی را دستیاری برای خود ببینند نه رقیب خود.
بابک نوراله زاده
کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی و
کارشناس مسئول روابطعمومی و ارتباطات شهرداری مشگین شهر
انتهای پیام/
|