
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)-|| بحران روابطعمومی می تواند در هر لحظه، با کوچکترین تلنگر برند شما را به مخاطره بیاندازد و هیچ راهکار ساده ای برای آن وجود ندارد. از فراخوان محصولات گرفته تا اشتباهات رسانه های اجتماعی، برندها هر روز با بحران مواجه می شوند. در این شرایط، استراتژی روابطعمومی باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا سریعا واکنش نشان دهد و موثر واقع شود.
خوشبختانه موانع و چالش های روابطعمومی نباید استرس زا و مشکل به نظر برسد. در این قسمت به راهکارهایی اشاره می کنیم که بر این موانع غلبه کنید.
شناخت کامل از بحران پیش آمده
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ممکن است مرتکب آن شوید عدم شناخت بحران پیش آمده در روابطعمومی است. هر اتفاقی که اعتبار شرکت را به خطر بیندازد باید جدی گرفته شود. بحران روابطعمومی که در رسانه ها از آن به عامل خطر یاد می شود می تواند منجر به کاهش میزان فروش و رضایت مشتری شود.
بحرانی که رخ می دهد ممکن است پیامد یک رسوایی یا اتفاق بدی باشد. زمانی بحران پیش می آِید که عموم مردم بر ارزش های اصلی برند تمرکز داشته باشند و مسئله پیش آمده چالش برانگیز و غیراخلاقی باشد. در راس همه این ها، هجوم عامل خارجی می تواند منجر به بروز بحران شود. این مشکل می تواند ناشی از یک رسوایی بزرگ یا رویداد منفی باشد که شرکت شما با آن مرتبط است.
همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که مردم یکی از ارزشهای اصلی برند شما (مانند پایداری یا اهدای خیریه) را با چیزی بحثبرانگیز یا غیراخلاقی مرتبط کنند. علاوه بر این، زمانی که یک طرف خارجی به شرکت شما حمله می کند، ممکن است یک بحران روابطعمومی ایجاد شود. تهدیداتی مانند نقض امنیت سایبری، شکایت های حقوقی، یا اختلافات اتحادیه منجر به بروز مشکلی بزرگتر شوند. شما در همان ابتدا باید بدانید که به چه چیزی باید توجه کنید تا بتوانید سریع واکنش نشان دهید.
برنامه ریزی کامل و پیشرفته
یکی از بهترین کارهایی که در راستای آمادگی در مقابله با بحران می توانید انجام دهید، این است که برنامه ریزی داشته باشید. این برنامه باید کارهایی که روابطعمومی باید انجام دهد با جزئیات بیان کند، از فراخوان محصولات گرفته تا کناره گیری کارکنان. این برنامه باید مدام مورد بررسی قرار گیرد و به روز شود تا خطرات جدیدی که شرکت با آن مواجه شده شناسایی شود.
همچنین استراتژی روابطعمومی باید مقرون به صرفه باشد، بنابراین شما از موضوع هزینه ها و بحث های مالی نباید غافل شوید. باید به این موضوع توجه کنید که حتما حساب بانکی داشته باشید تا بتوانید اقدام به بودجه بندی کنید یا برای مدیریت هزینه های خود وام بگیرید.
با مخاطبان ارتباطی شفاف برقرار کنید
وقتی موقعیت را ارزیابی کرده و گام بعدی خود را انتخاب کرده باشید، وقت آن رسیده که با مخاطبان خود ارتباطی شفاف برقرار کنید. این بدان معناست که با مشتریان و شرکای خود صادق باشید. باید مراقب حرف هایی که می زنید باشید، کلماتی مانند اشتباه یا تصادف بار منفی دارند، در مقابل کلماتی مانند موقعیت یا حادثه خنثی هستند.
همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تمام کانال های ارتباطی شما به روز هستند تا واکنشی که از خود نشان می دهید به هنگام و متناسب با شرایط باشد. این کانال های ارتباطی شامل وبسایت، شبکه های اجتماعی و تمام پلتفرم هایی است که برند شما در آن نمایه می شود. تمام اطلاعات غیرضروری را حذف و اطلاعات دقیق و شفاف را جایگزین آن کنید.
آرامش خود را حفظ کنید
وقتی به شرایط پیش آمده فکر می کنید، باید بتوانید احساسات خود را نیز مدیریت کنید. هر چند در شرایط بحرانی نباید بترسید. در بسیاری از موارد ترس شرایط را وخیم تر می کند که مشتریان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. مهم تر از همه به خاطر اعضای تیم تان هم که شده باید آرامش خود را حفظ کنید.
اگر اعتماد به نفس نداشته باشید، اعضای تیم هم آمادگی خود را ازدست می دهند و احساس ناآرامی می کنند. با حفظ آرامش خود، به تیم خود کمک می کنید تا در انجام کارهای خود اعتماد به نفس خود را حفظ کنند و برای اتفاقات پیش رو آماده باشند
پس از گذر کردن از بحران، بسیار اهمیت دارد که بر اتفاقاتی افتاده تامل کنید. بدین ترتیب اقداماتی را که برای مدیریت بحران انجام داده اید و تصمیماتی که اتخاذ کرده اید، مرور کنید. مرور اقدامات و تصمیمات صورت گرفته بسیار اهمیت دارد چرا که به شما نشان می دهد برای پیشبرد استراتژی روابطعمومی، چه تغییراتی را در آینده باید اعمال کنید. فکر کردن به عواملی که به اعتبار برند شما صدمه زده، آزاردهنده است، اما به رشد و پیشرفت شما کمک می کند.
منبع انگلیسی: www.publicrelationstoday.com
منبع فارسی: شارا - شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران
نویسنده: برت کلاوسون | 14 ژوئن 2022 | روابطعمومی
|