
اشاره
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)-|| همانطور که مشاهده کردید در هفته ها و ماه های آتی نیز مقالات زیادی را درباره بحران ویروس کرونا منتشر کردیم، اما مفتخریم که این نقطهنظرها را از جانب "گارلند استنسل" رئیس انجمن روابط عمومی آمریکا دریافت کرده ایم. او اخیراً بهعنوان رئیس هیئت مدیره انجمن روابط عمومی آمریکا انتخاب شده است.
دشوارترین چالشهای پیش روی واحدهای روابط عمومی چیست؟
دشوارترین چالش کنونی آنها، ماهیت سیال چرخه اخبار است که شاهد سرازیر شدن توصیه ها، آمارها، هشدارها و سایر اطلاعات با سرعتی فوقالعاده بالا هستیم.
اصلیترین مسئولیت ما در حوزه ارتباطات، اطمینان از خلق و تحویل پیام های به موقع، سنجیده و مهمتر از همه، صحیح است. باید افراد را به منابع معتبر ارجاع دهیم تا بتوانند اطلاعات موردنیاز خود در سطح کشور و منطقه را در زمان نیاز خود دریافت کنند.
چه افرادی را میتوان بهترین سخنگوها برای این شکل از پیامرسانی دانست؟ همکاری نزدیک بازاریاب ها و مسئولان روابط عمومی با جامعه علمی/ پزشکی، چقدر اهمیت دارد؟ در این فرایند، باید از چه متخصصان دیگری استفاده شود؟
نمیتوان یک توصیه واحد و همسان را برای انتخاب بهترین سخنگو داشت. زیرا این امر به ماهیت سازمان و پروتکلهای آن برای موقعیت های اضطراری بستگی دارد. صرفنظر از شخص سخنگو، باید لحن و محتوای یکنواختی برای پیامرسانی استفاده شود و در راستای پاسخم به پرسش اول، باید همگی با جامعه علمی/ پزشکی همکاری کنیم، زیرا آنها متخصصانی هستند که آمار و ارقام بهروز و صحیح را در اختیار دارند. همچنین باید سخنان مسئولان منابع انسانی درباره سیاست ها و پروتکلهای کارکنان و مشاوره های مدیران تسهیلات درباره رویه های کلی هر سازمان نیز شنیده شوند.
شاهد انتقاد رسانه ها از کاخ سفید هستیم که اطلاعرسانی آنها درباره ویروس کرونا را «مبهم» میدانند. چه اشتباهاتی صورت گرفته و چه استراتژیها/ اصلاحاتی را پیشنهاد میدهید؟
شفافیت در پیامرسانی و ارائه حقایق از منابع قابل اعتماد، بیشترین اهمیت را دارند. وزارتخانهها و آژانس های دولتی که وظیفه ایمن نگه داشتن مردم را بر عهده دارند، باید از همین اصول بهره بگیرند. هرقدر اطلاعات حقیقی بیشتری ارائه شوند، تصمیمات متوازنتری اتخاذ خواهند شد و شهروندان آگاهتر و آمادهتری را خواهیم داشت.
در این نمونه، یک مرز باریک میان پیامرسانی جامع و اغراقهای هراسآفرین وجود دارد. چطور متخصصان روابط عمومی میتوانند بر روی این مرز حرکت کنند و مطمئن شوند که پیامهای دقیقی را ارسال میکنند؟ چه راهکاری را برای غلبه بر این چالش پیشنهاد می دهید؟
اصل حاکم بر تمامی استراتژی های ارتباطی، صحت را برتر از سرعت می داند. در دنیای امروز که اتکای زیادی به رسانه های اجتماعی دارد، اعتبار شخصی و سازمانی همواره در معرض خطر است. یک اشتباه میتواند عواقب بلندمدت و ماندگاری را داشته باشد. صرفنظر از موقعیت، راستیآزمایی میتواند یکی از مهمترین ابزارهای ما در مسیر آمادگی مان برای ارائه هر پیام باشد.
اگرچه منطقی به نظر نمی رسد اما باید در حین ارتباط با مخاطبان و دلگرمی دادن به آنها، آمادگی لازم برای اتفاقات غیرمنتظره و تحولات آتی را به وجود بیاوریم. به نظر میرسد که در این روزها، ثبات هیچ معنایی نداشته باشد.
|