
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- روابط عمومی خلاق و نوآور، سازمانی است با ویژگیهای خاص که فناوری خلاقیت و نوآوری در آن مستقر و جاری بوده و فرایندهای خلاقیت و نوآوری سازمانی و فناورانه در آن نهادینه شده است و از الگوی شبکه های نوآوری استفاده می کند. یک روابط عمومی خلاق و نوآور دارای سه ویژگی است:
1. فرایندهای خلاقیت و نوآوری مداوم و مستمر؛
2. فرایندهای خلاقیت و نوآوری گسترده و فراگیر؛
3. فرایندهای خلاقیت و نوآوری به منزله اصلی اساسی و واقعیت اجتماعی سازمان.
برای کسب ویژگیهای فوق، وجود شش عامل اصلی در روابط عمومی ضروری است؛ این عوامل عبارتند از:
1. فلسفه خلاقیت و نوآوری؛ در فلسفه سازمانی روابط عمومی خلاق و نوآور، اصل خلاقیت و نوآوری به منزله اصلی اساسی با زیربنایی فلسفی و استوار وجود دارد.
2. مدیریت متمرکز به خلاقیت و نوآوری؛ در روابط عمومی خلاق و نوآور، مدیران سازمان اعم از مدیران عالی و مدیران میانی و سطوح سرپرستی، مدیریتی مبتنی بر خلاقیت و نوآوری دارند، در این حالت فرایندهای خلاقیت و نوآوری در مدیریت و مدیریت کردن خلاقیت و نوآوری اعمال می شود.
3. محیط، فرهنگ و جو همسوی خلاقیت و نوآوری؛ یک روابط عمومی خلاق و نوآور، محیط، فرهنگ و جوی خلاق و نوآور دارد. این عوامل فرایندهای خلاقیت و نوآوری را برمی انگیزند، تشویق و ترغیب می کنند، انرژی می بخشند، هدایت می کنند و موجب ارتقای سطح خودآگاهی خلاقیت و انگیزش خلاقیت (دو عامل اصلی از الگوی چهار عامل خلاقیت) می شوند.
4. ساختار مناسب خلاقیت و نوآوری؛ ساختار روابط عمومی خلاق و نوآور، ساختاری خلاق است؛ یعنی ساختاری انعطاف پذیر، نظامند و چابک که ارتباطات افقی و عمودی سازمان را سهل و روان و شرایط را برای فرایندهای خلاقیت و نوآوری تسهیل و تسریع می کند.
5. اعضای مستعد خلاقیت و نوآوری؛ اعضای یک روابط عمومی خلاق و نوآور نسبت به خلاقیت و نوآوری پرانگیزه و علاقه مند بوده و فرایند توان شکوفایی خلاقیت در آنها جریان دارد؛ در نتیجه الگوی فکری آنها الگوی تفکر خلاق همراه با بکارگیری شیوه های خلاقیت است.
حسین شاهمرادی
|