
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- تعداد کارشناسان و اندیشمندان زن در حوزه روابط عمومی رشد قابل ملاحظهای داشته و عملکرد موفقیتآمیز آنان باعث شده است حضور خاموش زنان در عرضههای علمی و حرفهای نمود بیشتری یابد.
در پژوهشی که در حوزه روابط عمومی در خصوص تجربیات زنان به عمل آمد، به موضوعاتی چون حقوق و تفاوتهای شغلی، تمایز جنسی، اطلاعات و قدرت مدیران در شرکتها، مهارتهای تأثیرگذار مدیریتی و تواناییهای علمی در انجام پژوهش پرداخته شده است.
در این مطالعه از سه عنوان اصلی استفاده شده است تا راحتتر بتوان مدیریت را در روابط عمومی تشریح کرد. عناوین یاد شده عبارتند از:
الف – توصیف مدیریت که در گذشته ارائه شده است.
ب – انتصاب افراد، زیرا مدیران از فرصتهای بیشتری برای هدایت و رهبری برخوردارند.
ج – منصوب شدن به پستهای مدیریتی در سازمانهای حرفهای و اجتماعی.
مدیران زن در روابط عمومی با مردم در درون یا برون از سازمان ارتباط برقرار کردهاند. آنان دارای تجربه هستند و مسئولیتها را به سایر افراد در سازمان تفویض میکنند. همچنین ممکن است در سازمان حرفهای به پستهای مدیریتی منصوب شده باشند و برای ایفای نقش مدیریتی خود پاداش دریافت کنند.
زبان مدیریت آنان به شیوه ارتباطات درونی اشاره کرد که شبیه الگوی ارتباطات دوسویه است. زنان همچنین بر استفاده از راهکار انساندوستانه در برخورد با گروه کارکنان زیردست تأکید کردند. بخش تئوریک این پژوهش شامل بروز عواملی است که ممکن است نشانگر الگوی مدیریت زنان در روابط عمومی باشد. بخش حرفهای پژوهش نمایانگر راهبردهای ارتباطات است که رهبران زن از آنها در فرآیند مدیریت استفاده میکنند.
منبع: سایت همایش زن و روابط عمومی
|