شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- اعتصاب مهرماه سال 1357 روزنامه های تهران معروف به «اعتصاب صغیر» با دریافت یک تعهد از دولت، 23 مهرماه آن سال پایان یافت. در جریان این اعتصاب روزنامه های عصر؛ دو شماره و روزنامه های صبح؛ سه شماره منتشر نکردند.
دولت وقت به مطبوعات تعهد داد که امنیت حرفه ای نویسندگان تضمین خواهد بود، اعمال نفوذ مستقیم و غیر مستقیم از سوی مقامات دولتی در مطالب روزنامه ها به عمل نخواهد آمد و از آن پس «سانسور مرسوم!» انجام نخواهد گرفت.
در همین روز دکتر ناصرالدین شاه حسینی استاد ادبیات و نخستین رئیس گروه روزنامه نگاری دانشگاه تهران مدیر عامل سازمان رادیو ـ تلویزیون ملی شد که مطبوعات، این انتصاب را هم به حساب پیروزی خود گذارده بودند.
در پی این اعتصاب، چندین روزنامه و مجله که قبلا پروانه انتشار داشتند و این پروانه ها بعضا لغو و یا منقضی شده بود دست به انتشار دست زدند و ممنوع القلم ها بکار بازگشتند و حقوق از دست رفته و برخی از آنان مواجب تعلیق شده چند ساله را بازگرفتند. این اعتصاب کوتاه به روزنامه نگاران ایران جرات داد که در نیمه آبان همان سال اعتصاب طولانی خودرا که بیش از دو ماه طول کشید و سهم چشمگیری در تغییر نظام حکومتی داشت آغاز کنند.
منبع: www.iranianshistoryonthisday.com
|