
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)، شاید بیان این جمله دور از اغراق باشد که نقش روابط عمومی ها در ارزیابی و انعکاس فعالیت های دستگاه خود، بی بدیل و تاثیر گذار است و می تواند روشها و نقصهای دستگاه مربوط خود را تشخیص دهد.
یک روابط عمومی فعال، آئینه تمام نمای سازمان و یا دستگاه خود محسوب می شود که به منظور بهبود کیفیت خدمترسانی به مردم می تواند در راستای ارتقای سطح ارتباطات با بخش های مختلف یک جامعه، نقش موثری ایفا کند.
ناگفته نماند که امروزه عصر ارتباطات روز به روز در حال پیشرفت است و وجود چنین تشکیلاتی آن هم در سطحی متعالی و برخوردار از روش های پیشرفته و البته الکترونیک برای ارتباط و اطلاع رسانی، امری ضروری و غیر قابل اجتناب است.
پیگیری مطالبات و برقراری ارتباط نزدیک، متین و موثر بین مدیران و افراد جامعه، انتشار اخبار و اطلاعات به روز شده درون سازمانی در سطح جامعه و انعکاس مطالبات برون سازمانی به مدیران ذیربط، از اهداف بارز روابط عمومی و اطلاع رسانی است.
امروزه بدون داشتن یک روابط عمومی فعال، پویا و پیشرفته، هیچ ارگان یا سازمانی نمی تواند آن گونه که باید اهداف خود را بشناساند یا برای رفع مشکلات و پاسخگویی به مطالبات جامعه گام بردارد.
البته نباید از این نکته غافل شد که اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که اطلاعرسانی در همه عرصهها پیشتاز است، دو چندان شده است، به گونه ای که موفقیت سازمانها، سایر دستگاه ها و همچنین دوامشان در عرصهها و فعالیت های تخصصی، به عملکرد روابط عمومیهای آن سازمان یا دستگاه وابسته است.
تاکید می شود که روابط عمومی مدون و برنامه ریزی شده، یکی از ابزارهای قوی مدیریت افکار است.
روابط عمومی به عنوان اصلی ترین حلقه ارتباط بین مدیران و کارکنان، مسئولیت خطیری در فرآیند دسترسی مدیران و افکار جمعی کارکنان دارد و به همین دلیل توجه ویژه به روابط عمومی، به عنوان نهادی که می تواند به صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و سنجیده برای ایجاد، حفظ و گسترش تعامل و تفاهم مدیران با کارکنان اقدام کند، بسیار حائز اهمیت است.
روابط عمومی به عنوان یک فرآیند و نه یک رویداد، نقش مهم و پر رنگی در مناسبات اجتماعی جامعه و سازمان ها ایفاد می کند و مناسباتی که هر چند در برخی مواقع به دست فراموشی سپرده می شود و یا اینکه مورد بی مهری قرار می گیرد، البته با اینکه موضوع پیرامون اهمیت روابط عمومی بارها از سوی متخصصان و دلسوزان این رشته بیان شده، اما باز هم نمی توان از کنار تعاریف ارائه شده از روابط عمومی به سادگی گذشت.
در عصری که ما در آن بسر می بریم، روابط عمومی به عنوان یک جریان همیشه پویا در عرصه جهانی، ملی و منطقه ای می تواند نگاه جامعه و به ویژه مسئولان را به خود معطوف کند.
نگاهی که بعضاً نیازمند توجه است و چشم پوشی از آن قابل اغماض نیست، چرا که به حاشیه بردن روابط عمومی در سازمان می تواند برای یک سازمان تبعات ناگواری داشته باشد.
در پایان بنده به نوبه خودم، به تمامی مدیران، مسئولان، کارشناسان و همه تلاشگران این عرصه، صمیمانه خسته نباشید می گویم و از خداوند سبحان برای تمامی عزیزان، موفقیت و استقامت در راه خدمت رسانی را آرزومندم.
حسین عبدالعزیزی
منبع: موج چهارم
|