شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- رسوایی هایی در ارتباط با سوء استفاده جنسی از کودکان که توسط چندین کشیش صورت گرفته و در ابتدا در سال 2002 در قلمرو اسقف اعظم در بوستون آشکار شد، به حد کافی تکان دهنده و وحشتناک بود. کاتولیک ها و غیر کاتولیک ها به این نکته پی بردند که رفتارهای شیطانی می تواند هرجایی وجود داشته باشد. اما آنچه که بسیاری از کاتولیک ها را از کلیسا دور ساخت لاپوشانی این امر توسط مقامات کلیسا از اسقف ها گرفته تا کاردینال ها بود. در موارد متعدد آنها آگاهانه کشیش متخلف را به بخش دیگری می فرستادند بدون آنکه به مقامات قانونی و مردم در منطقه جدید چیزی در این مورد بگویند، و به عبارتی آنها این کشیش ها را در ارتکاب مکرر جنایتی مشابه آزاد می گذاشتند. یک کشیش درجه عادی معتقد است که وظیفه وی دادن راهنمایی معنوی و عاطفی به مردم ناحیه تحت تسلط خود است، اما اکثر اسقف ها و کاردینال ها این هدف غایی را فراموش می کنند و در عوض آنها معتقدند که می بایست از وجهه عمومی کلیسا به هر قیمتی حفاظت نمایند.
سن پاتریک اومالی به عنوان اسقف اعظم جدید بوستون در نخستین بیانیه عمومی خود آشکارا سخن از نیاز به بازگشت به هویت حقیقی کلیسا به میان آورد:
ما صرفاً می توانیم امیدوار باشیم که جزای دردناکی که لازم بود متحمل شویم تا سوء مدیریت مان را در مسئله سوء استفاده جنسی از کودکان اصلاح نماییم سودمند از آب در آید، و همگی ما را در مورد نتایج وحشتناک این جنایت آگاه تر ساخته و در زدودن این پلیدی از میان خودمان هشیارتر و کاآرامد تر می سازد. اینکه ما سرانجام چگونه به بحران حاضر در کلیسا رسیدگی می نماییم تاثیری زیادی در تعریف ما به عنوان کاتولیک های آینده دارد. چنانچه ما از رنج و محنت این درد و تحقیر نگریزیم، چنانچه قاطعانه به عهده بگیریم چه کسی هستیم و بدنبال چه هستیم، چنانچه همگی مقامات کلیسا، کشیش ها، افراد روحانی و غیر روحانی با یکدیگر همکاری نموده تا اعتقادات مان را زنده نگه داریم و مأموریت مان را تحقق ببخشیم، در آن صورت کلیسایی قدرتمند تر و مقدس تر خواهیم بود.
بسیاری معتقدند که جان پل دوم به اندازه کافی برای شناخت قربانیان این جنایت تلاش نکرده و از دیدگاه روابط عمومی نیز چنین کاری صورت نگرفته است. پاپ تلاش نمود این موضوع را با بیانیه های عمومی کوچک بشمارد و از اسقف آمریکایی خود انتظار داشت که مشکل را برطرف نماید. قائم مقام وی پاپ بندیکت شانزدهم متوجه شد که این استراتژی مؤثر نخواهد بود. وی در طول نخستین سفر منصب پاپی خود به ایالات متحده آمریکا در سال 2008 تقریباً هرگاه که در انظار عموم ظاهر می شد، بر بیزاری خود از این حوادث تاکید نموده و قربانیان این حوادث و سایر افرادی که بواسطه این رسوایی ها گمراه شدند را تشویق می نمود که مایه تسلی خود را در ایمان شان جستجو نمایند. وی از عموم مردم عذر خواهی نمود. پاپ بندیک در واشنگتن دی سی به طور محرمانه با قربانیان قلمرو اسقف اعظم بوستون دیدار نمود. وی عهد بست که مشکل را برطرف سازد، و به قربانیان اطمینان داد که وی میزان بار عاطفی این مسئله را درک می کند.
|