
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- بخش عمده ای از تحقیقات در زمینه روابط عمومی و ارتباطات توسط دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا صورت می گیرد.
این روند از گذشته تاکنون صادق بوده و در آینده نیز ادامه خواهد یافت و ممکن است بعضی از محققان و دست اندر کاران حوزه روابط عمومی از این واقعیت چندان خشنود نباشند. این امر نه تنها از نظر کمی بلکه از نظر کیفی نیز کاملا"صادق است. با این وجود باید اعتراف کرد نه تنها در ایران شاهد پیشرفت های امیدوار کننده ای در زمینه تحقیقات روابط عمومی و ارتباطات نبوده ایم ولی در کل, زیر ساخت های پژهش های نظام مند در این زمینه به طور مستمر رو به ضعف نهاده است.
برای بهبود این روند باید بدون پروا و ترس طرح جدیدی را در این زمینه ارائه کرد تا بتوانیم به انتظارت مورد نظر این حوزه دسترسی پیدا کنیم.
اما با درک این واقعیت که بخش عمده ای از پژوهش های روابط عمومی توسط دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا صورت می گیرد باید بدانیم چه نتایج و پیامدهایی برای این حوزه خواهد داشت؟
پاسخ این است: اگر مایلیم کمیت و کیفیت پژوهش های روابط عمومی و ارتباطات را بهبود بخشیم, باید کمیت و کیفیت پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا را ارتقا دهیم. به عبارت دیگر با بهبود و ارتقا پایان نامه های دانشجویی باعث بهبود پژوهش های روابط عمومی خواهیم شد.
مطمئنا"این پیشنهاد, طرح و ایده ای کاملا" جدید نیست و در دیگر رشته ها و زمینه های مطالعاتی از جمله زیر مجموعه های علم ارتباطات نیز صادق است. هم چنین لازم به ذکر نیست که پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا نقش عمده ای در شکل گیری کتاب ها و انتشارات جدید و خدمات مشاوره ای در حوزه ارتباطات و روابط عمومی دارند.
به هر حال با توجه به اینکه رشته روابط عمومی در دوران طفولیت خود به سر می برد ما را به این واقعیت نه چندان خوشایند رهنمون می سازد که ما در حوزه روابط عمومی برنامه ای معقول و نظام مند برای پژوهش های دانشجویی و غیر دانشجویی طراحی و ارائه نکرده ایم و یا اصولا" بدنه و ساختاری نظام مند برای پژوهش های روابط عمومی تهیه و ارائه نشده است.
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
هیات تحریریه شارا
|