فرصتی برای ارتقا جایگاه زنان در روابط عمومی
فخرالسادات خامسی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد
حضور تمامی افراد در صحنه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یکی از الزامات دستیابی به توسعه پایدار است. از سوی دیگر شرایط جامعه امروزی درگیر شدن همه افراد را در اداره امور کشور، ضروری ساخته و دولت ها را وادار نموده برای سازگاری با محیط به سازوکارهای مدیریتی مختلفی از جمله توانمندسازی، روی بیاورند. یکی از عرصه هایی که در ابعاد فرهنگی دستیابی به توسعه، نقش اساسی ایفا می کند حرفه روابط عمومی است. عرصه ای که زنان بواسطه برخورداری از عواطف انسانی، صبر و حوصله، خلاقیت و ابتکار، دقت و ظرافت در انجام امور و مهارت برقراری ارتباط موثر می توانند در آن نقش آفرینی موثری داشته باشند.
اما علیرغم این که بخش عظیمی از نیروهای جامعه را زنان متخصص و توانمند شکل می دهند؛ این ظرفیت اغلب در دستگاه های دولتی و روابط عمومی ها به ویژه در استان یزد مورد غفلت قرار گرفته است. گواه آن حضور کمرنگ بانوان در برخی از دستگاه ها و محرومیت آن ها از تصدی پست مدیریت در روابط عمومی های استان است و این به معنای عدم اعتماد و باور به حضور بانوان در این پست است. کما این که حتی در پست های کارشناسی نیز ارجحیت بر استفاده از نیروی انسانی مرد است و استفاده از توانمندی های زنان نیز تنها به نقش هماهنگ کننده امور، اپراتوری و منشی گری محدود شده است.
با عنایت به برنامه توسعه هزاره سازمان ملل و نیز سند چشم انداز 20 ساله و 5 ساله کشور مبنی بر حضور بانوان در مسئولیت های اجتماعی و فراهم آمدن بستر حضور زنان در فعالیت های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در دولت تدبیر و امید انتظار می رود تغییر نگرشی در دیدگاه مدیران استان نسبت به حضور زنان فعال در عرصه روابط عمومی ها اتفاق افتد.
|