شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- رئیس کمیسیون بانوان اتاق اصفهان گفت: مشارکت زنان در اقتصاد ایران 18 درصد است و بر اساس برنامه پنج ساله ششم این میزان باید به 30 درصد برسد.
به گزارش شارا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اصفهان، زهرا اخواننسب مشارکت زنان در اقتصاد ایران را 18 درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه پنج ساله ششم این میزان باید به 30 درصد برسد و این مهم جز با همکاری و همگرایی بانوان در عرصه اقتصاد ایجاد نمیشود.
وی خواستار مشارکت بانوان در عرصه فعالیت اقتصادی شد و گفت: بانوان تحصیل کرده دانشگاهی متأسفانه حضور اندکی در فعالیتهای اقتصادی دارند.
اخواننسب از تشکیل نشستهای تخصصی با حضور استادان دانشگاه و مدیران موفق بانو در عرصه اقتصادی با هدف بررسی مسایل و مشکلات خبر داد و گفت: در این نشستها مشکلات زنان دسته بندی و به اطلاع مسئولین و بانوان علاقهمند به فعالیت اقتصادی میرسد.
وی نبود فرهنگ کار گروهی و جمعی بین زنان را یکی از مهمترین مشکلات آنان در بخش اقتصادی برشمرد و گفت: تبادل افکار و تشکیل گروههای کاری یکی از مهمترین رویکردهای تشکلهای اقتصادی در توسعه توان اقتصادی بازرگانی بانوان است.
وی مسایل فرهنگی و اجتماعی را یکی دیگر از چالش زنان برای ورود به عرصه اقتصادی عنوان کرد و گفت: دیدگاه جامعه نسبت به فعالیت اقتصادی بانوان در حال تغییر است و باید مسایل اشتغال بانوان در فضای سالم اقتصادی برطرف شود.
«فریده مشگل گشا» عضو کانون زنان بازرگان استان اصفهان کمبود خودباوری در بانوان بزرگترین چالش آنان در عرصه فعالیتهای اقتصادی برشمرد و گفت: هیچ فرقی بین زن و مرد در قوانین و فعالیتهای اقتصادی وجود ندارد.
وی پشتکار بانوان را مهمترین توانمندی آنان در عرصههای مختلف دانست و گفت:باید اعتماد به نفس بانوان جهت حضور در فعالیتهای اقتصادی تقویت شود.
«آسیه یکتا پور» کارشناس شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان در این جلسه گفت: رسانهها نقش موثری در توسعه حضور بانوان در عرصه اقتصادی دارند.
وی برگزاری همایش و نشستهای آموزشی و انتقال تجربه بانوان موفق را اقدامی موثر در تقویت روحیه اعتماد به نفس بانوان دانست.
وی با انتقاد از صدا و سیما در بیان صرف ویژگی احساسی بانوان در تولیدات فیلم و سریال گفت: احساسات همه دغدغه بانوان نیست بلکه در تولیدات رسانهای به ابعاد تصمیم گیری و مدیریت بانوان باید توجه شود.
«شهربانو علی خانی» کارشناس اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در این جلسه خواستار اصلاح نگاه سازمانهای دولتی به زنان در عرصه اقتصادی شد و گفت:احترام به بانوان فعال اقتصادی در سازمانهای دولتی باید نهادینه شود.
«شهین مشرف جوادی» دیگر عضو کمیسیون خواستار آشنایی بانوان با قوانین و مقررات شد و گفت: بیشترین آسیب بانوان از ندانستن قوانین مرتبط با فعالیتهای اقتصادی است.
«مرضیه رضایی» عضو خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه گفت: در قوانین تفکیکی ببین زن و مرد صورت نگرفته است.
|