شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران: لايحه قضايي مقابله با اخبار جعلي به دولت ارسال شد
یکشنبه، 28 اسفند 1401 - 14:40     کد خبر: 51748

در سند مقابله با اخبار جعلي مسووليتي براي قوه‌قضائيه در نظر گرفته شده است كه لايحه قضايي مقابله با اخبار جعلي را آماده كند و براي دولت و تصويب در مجلس ارسال كند. اين لايحه اكنون به دولت ارسال شده است و با تاييد نهايي اين لايحه، پشتوانه قضايي خوبي براي مقابله با افرادي كه امنيت رواني جامعه را تهديد مي‌كنند، ايجاد مي‌شود.

شبكه اطلاع‌رساني روابط‌عمومي ايران (شارا) || معاون مركز ملي فضاي مجازي از ارائه لايحه قضايي مقابله با اخبار جعلي به دولت خبر داد. قاسم خالدي درباره اقدامات اجرايي مركز ملي فضاي مجازي براي سند مقابله با اخبار جعلي گفت: ما در انتهاي سال ۹۹ سند مقابله با اخبار جعلي را به تصويب شوراي عالي فضاي مجازي رسانديم و در ابتداي سال ۱۴۰۰ كارگروه عملياتي‌سازي اين سند را تشكيل داديم، اما با مشكلات جدي در اجراي اين سند مواجهيم. وي گفت: بخش خصوصي و سكوهاي ما به حوزه اجراي سند مقابله با اخبار جعلي ورود نكرده‌اند.

 

 يكي از دلايل اين است كه چالش‌هايي را براي تشخيص ماشيني اخبار جعلي براساس گويش‌هاي مختلف زبان فارسي دارند. اين موضوع به بهره‌گيري از فناوري‌هاي روز نياز دارد ازاين‌رو در سند ماموريتي به معاونت علمي رياست‌جمهوري داده شده كه به اين حوزه ورود كند.

خالدي گفت: از سوي ديگر در اين باره خيلي فرهنگ‌سازي نشده تا بخش خصوصي موظف شود به اين موضوع ورود كند. سواد فضاي مجازي نيز آن‌قدر در اين زمينه گسترش پيدا نكرده كه ما از سمن‌هاي مختلفي در اين حوزه برخوردار شويم. وي افزود: مهم‌ترين بخش مشكل و چالش اصلي ما به دستگاه‌هاي دولتي برمي‌گردد. ما با اين مشكل مواجه هستيم كه وقتي خبر جعلي مرتبط با فعاليت اين دستگاه‌ها توليد مي‌شود، دستگاه‌هاي اجرايي براي پاسخگويي به آن رغبتي نشان نمي‌دهند، عملا يا حاضر به پاسخگويي نيستند يا به‌شدت كند هستند و سرعت عمل پاييني دارند.

معاون فرهنگي، اجتماعي و امور محتواي مركز ملي فضاي مجازي اظهار كرد: بر اساس تحقيقات صورت گرفته زمان طلايي كه يك خبر جعلي باور‌پذير مي‌شود ۵ دقيقه است و ما نيم ساعت فرصت داريم كه پاسخي بدهيم كه تاثيرگذار باشد. اين درحالي است كه متوسط پاسخگويي دستگاه‌ها به اخبار جعلي بيش از ۳۰ ساعت است كه اين بازه زماني عملا بي‌تاثير است و خود اين «تكذيبيه با تاخير» تشديد‌كننده خبر جعلي است. وي گفت: بنابراين از رئيس‌جمهور درخواست كرديم تا در اين زمينه دستگاه‌ها به ويژه روابط‌عمومي‌ها را موظف كنند به سرعت به اخبار جعلي پاسخ دهند.

خالدي افزود: همچنين بخش عمده‌اي از اجراي سند مقابله با اخبار جعلي به عهده وزارت ارشاد است كه در آنجا ساختار لازم براي اين منظور نداريم و تلاش مي‌كنيم اين ساختار شكل بگيرد. وي تاكيد كرد: در سند مقابله با اخبار جعلي مسووليتي براي قوه‌قضائيه در نظر گرفته شده است كه لايحه قضايي مقابله با اخبار جعلي را آماده كند و براي دولت و تصويب در مجلس ارسال كند. اين لايحه اكنون به دولت ارسال شده است و با تاييد نهايي اين لايحه، پشتوانه قضايي خوبي براي مقابله با افرادي كه امنيت رواني جامعه را تهديد مي‌كنند، ايجاد مي‌شود.

معاون فرهنگي، اجتماعي و امور محتواي مركز ملي فضاي مجازي اظهار كرد: در اتفاقات اخير چه در بحث مسموميت‌ها، ارز و... اگر فقط مي‌توانستيم با اخبار جعلي اين موضوعات مقابله كنيم فارغ از اتفاقات ميداني كه رخ داده، با مشكلات كمتري مواجه بوديم. وي گفت: اهميت اخبار جعلي و مقابله با آن به گستره كل فضاي مجازي است. اگر كشور كل ظرفيتش را پاي كار بياورد كم است./ مهر
 

 

 

 

 

 


پیامک - فیس بوک - تویتر
نسخه اصلی - برگشت به خبرها