شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : 11 كشور حق وتو خود را در يونسكو از دست دادند
یکشنبه، 19 آبان 1392 - 07:37 کد خبر:6969

شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- رژيم صهيونيستي و آمريكا بعد از آنكه فلسطين در تاريخ 31 اكتبر 2011 به عنوان صد و نود و پنجمين عضو يونسكو پذيرفته شد حق عضويت و كمك‌هاي مالي خود به اين نهاد را قطع كردند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، يونسكو در گزارشي اعلام كرد هنگامي كه كشورهاي عضو اين سازمان حق عضويت خود را پرداخت نكنند حق وتوي آنها به طور خود به خود لغو مي‌شود.

بر اساس اين گزارش 11 كشور به علت مشكلات مالي و اقتصادي، فجايع طبيعي و برخي مناقشات حق عضويت خود را به يونسكو پرداخت نكرده‌اند.

دومينيكن، مالدويو، مالت، جزاير مارشال، ميكرونزي، پاپواگينه نو، سائو تومه و پرنسيپ، سيرالئون و سوازيلند 11 كشوري هستند كه حق عضويت خود به سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد پرداخت نكرده‌اند.

فلسطيني‌ها ثبت كليساي المهد در بيت الحلم واقع در كرانه باختري رود اردن را به عنوان ميراث جهاني در ژوئن سال 2012 پيروزي تاريخي براي خود توصيف كردند.

به نوشته همشهري خودداري آمريكا در پرداخت حق عضويت خود در يونسكو، بحران مالي شديد در اين سازمان به وجود آورده است. آمريكا به تنهايي 22 درصد كل بودجه اين سازمان را تامين مي‌كند. با قطع حق عضويت آمريكا در يونسكو ، ميزان بودجه آن از 653 ميليون دلار به 507 ميليون دلار رسيده است.

ايرينا بوكووا مدير كل يونسكو با وجود مشكلات مالي توانست 75 ميليون دلار ديگر براي اين نهاد تامين كند و در اكتبر ماه امسال دوباره در همين سمتش انتخاب شد.

هنگامي كه فرانسه از عضويت فلسطين در يونسكو حمايت كرد باراك اوباما از نيكولا ساركوزي رئيس جمهور وقت فرانسه گله كرد.

آمريكا در يك دوره ديگر در فاصله سالهاي 1984تا 2003 در يونسكو حضور نداشت.

آمريكا در زمان رياست جمهوري رونالد ريگان تا دوره جرج بوش در اعتراض به انحرافات جهان سومي و نحوه مديريت مشكلات توسط يونسكو، اين سازمان را ترك كرد.

  

منبع: پيك نيوز