شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : پديده زنانه شدن روابط عمومي
دوشنبه، 15 مهر 1392 - 11:51 کد خبر:5808
اين تحقيق با اشاره به تبعيضات جنسي و قومي مي افزايد با در نظر گرفتن روند پاياي زنانه شدن در حرفه روابط عمومي، تجارب زنان همچنان بخش مهمي از بحث هاي مطرح در اين حوزه را تشكيل مي دهد.
شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- در حال حاضر 70 درصد نيروي كار در روابط عمومي ها را زنان تشكيل مي دهند وبيش از 90 درصد دانشجويان رشته روابط عمومي در مقطع كارشناسي زن هستند.
به گزارش شارا، نتايج تحقيقي كه توسط ليندا آلدوري در قرن بيست و يكم انجام شده، نشان مي دهد كه زنان در حرفه روابط عمومي موفقيت هاي چشم گيري داشته اند.
آلدوري مي افزايد: زنان بيشتري در پست هاي مديريتي قرار گرفته اند و زنان بيشتري به امر تحصيل و تعليم در روابط عمومي مشغولند.
اين تحقيق با اشاره به تبعيضات جنسي و قومي مي افزايد با در نظر گرفتن روند پاياي زنانه شدن در حرفه روابط عمومي، تجارب زنان همچنان بخش مهمي از بحث هاي مطرح در اين حوزه را تشكيل مي دهد.
در ادامه تحقيق به عبارت «سقف شيشه اي» اشاره مي كند، عبارتي كه سال ها براي توصيف موانع نامرئي كه زنان براي ترفيع شغلي با آن روبرو بوده اند، به كار مي رفته است.
نتايج اين تحقيق كه در يك دهه مطالعه را شامل مي شود نشان مي دهد كه با اينكه كميت زنان دانشجوي رشته روابط عمومي به شدت رو به فزوني گذاشته است، اما تفاوت چنداني در دانشجويان دختر در جديت و گرايش به پست هاي مديريتي ديده نمي شود. همچنين تفاوتي در ميزان انتظار حقوق براي پست هاي اول مشاهده نمي شود.
اما پس از پنج سال تفاوت چشمگيري در ميزان انتظار حقوق در اين حرفه را بازگو مي كند. دانشجويان پسر نسبت به دانشجويان دختر انتظار كسب درآمد بيشتري را داشتند. همچنين دانشجويان پسر از اعتماد به نفس بيشتري برخوردار بودند. دانشجويان دختر انتظار ترفيع كندتري نسبت به دانش جويان پسر داشتند و گرفتن ترفيع را مستلزم به تاخير انداختن تشكيل خانواده و بچه دار شدن مي دانستند.