شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : تبديل ملخ به آرد براي تهيه نان!عكس
شنبه، 13 مهر 1392 - 04:29 کد خبر:5727
شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- محققان كانادايي به منظور مقابله با بحران گرسنگي در كشورهاي فقير آفريقايي موفق به تهيه آرد از ملخ شدهاند كه ميتواند براي پخت نان مورد استفاده قرار بگيرد.
به گزارش شارا به نقل از ايسنا، بروز خشكسالي و قحطي جان ميليونها فقير در مناطق مختلف جهان را تهديد ميكند؛ اما ايده گروهي از دانشجويان دانشگاه مك گيل مونترال براي تبديل حشرات به آرد ميتواند يك منبع غذايي پايدار و مطمئن محسوب شود.
بر اساس اعلام سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد، بيش از 2.5 ميليارد نفر از مردم جهان از حشرات استفاده ميكنند.
با هدف استفاده از حشرات به عنوان يك منبع ارزان و در دسترس، پروژه Flour Power توسط دانشجويان MBA دانشگاه مك گيل ارائه شده كه شامل جمعآوري ملخها از مزارع يونجه و توزيع آنها بين كشاورزان منطقه Oaxaca در مكزيك است.
اين طرح شامل احداث مزارع پرورش ملخ در مناطق فقير كشورهايي مانند مكزيك، تايلند و كنيا با هدف تبديل حشرات به آرد است.
يك مزرعه پرورش ملخ يك منبع پايدار غذايي در طول سال محسوب شده و حتي ميتواند فرصتهاي شغلي در مناطق فقيرنشين ايجاد كند.
بر اساس اين طرح حدود 10 تن ملخ تا ماه مارس 2014 به مكزيك ارسال و به هر كشاورز ظروفي حاوي ملخ براي احداث مزارع پرورش اين حشره داده ميشود.
پس از پرورش ملخها، حشرات خشك و داخل كيسههاي مخصوص قرار داده ميشوند؛ در مرحله نهايي حشرات مجددا شسته و خشك شده و در نهايت آرد غني از پروتئين از آنها توليد ميشود.
اين طرح جايزه 2013 Hult Prize را از آن خود كرده و تيم دانشجويي بودجه يك ميليون دلاري براي عملي كردن اين طرح دريافت كرده است.
موضوع رقابت سال 2013 ايجاد يك سرمايهگذاري اجتماعي براي تأمين امنيت غذايي در كشورهاي فقير بويژه 200 ميليون شهروند فقير آفريقايي بود؛ از مجموع 10 هزار كالج و دانشگاه از سراسر جهان، شش تيم دانشگاهي به مرحله نهايي رقابت راه يافتند كه جايزه نهايي به تيم كانادايي رسيد.
جايزه Hult Prize مربوط به بخش كارآفريني اجتماعي بوده و از سوي «بيل كلينتون» رييس جمهور سابق آمريكا اهدا ميشود.