شبكه اطلاعرساني روابطعمومي ايران (شارا)-|| اولين همايش بينالمللي كاربردهاي نظامي مسئولانه هوش مصنوعي هفته آينده در هلند برگزار ميشود.
به گزارش ايافپي، آمريكا و چين نيز در فهرست ۵۰ كشور شركتكننده در اين همايش قرار دارند. برگزاركنندگان اميدوارند در پايان همايش، كه در روزهاي ۱۵ و ۱۶ فوريه در شهر لاهه برگزار ميشود، بيانيه مشتركي منتشر شود.
روسيه به اين همايش دعوت نشده است.
وبكه هوكسترا، وزير خارجه هلند، در جمع كوچكي از خبرنگاران گفت: «از نظر ما، اين لحظه كليدي مهمي در شكلگيري آينده هوش مصنوعي در حوزه نظامي است.»
او در ادامه افزود: «در زمينهاي كه واقعا مرگ و زندگي مطرح است، مي خواهيد اطمينان حاصل كنيد كه انسانها، فارغ از تمام نقصها در دياناي، در روند تصميمگيري نقش دارند.»
در حال حاضر، در حوزه نظامي، هوش مصنوعي در شناسايي، رصد و تحليل موقعيت كاربرد دارد.
يكي از نشستهاي اين همايش در مورد آينده جنگ، «ساماندهي و نظارت بر رباتهاي قاتل» نام دارد، اما چشمانداز ماشينهاي قاتل كاملا مستقل همچنان دور به نظر ميرسد.
اين نوع ماشينها لشكر پهپادي و استفاده از هوش مصنوعي در سامانههاي فرماندهي و كنترل هستهاي را شامل ميشوند.
به گفته هوكسترا، هدف همايش اين است كه اولين گام براي وضع قوانين بينالمللي در مورد آنچه در كاربرد نظامي هوش مصنوعي پذيرفتني و نپذيرفتني است برداشته شود.
او در ادامه افزود: «همين حالا هم ميبينيد در جنگي كه روسيه عليه اوكراين به راه انداخته است، از هوش مصنوعي استفاده ميشود.»
مقامهاي هلندي ميگويند چين بهعنوان يكي از بازيگران كليدي حوزه فناوري و هوش مصنوعي به اين همايش دعوت شده است.
به گزارش ايافپي، قرار است وزرا و ديپلماتهاي بلندپايه نيز در كنار شركتهاي فناوري و متخصصان در اين همايش شركت كنند./ اينديپندنت