شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : مديران روابط‌عمومي توجيه‌گر سياست غلط نباشند
جمعه، 14 خرداد 1400 - 11:37 کد خبر:47228
افرادي كه نه تنها چشم و چراغ دستگاه ها و سازمان ها به شمار مي روند بلكه براي كليه كاركنان حكم مشاوري امين داشته و از سوي ديگر بازوي توانمند مديران و زيان گوياي سازمان ها و پل ارتباط بين افراد جامعه با ارگان هاي مربوطه هستند.




 شبكه اطلاع‌رساني روابط‌عمومي يران (شارا)-|| جمعي از مديران روابط‌عمومي ادارات سيستان وبلوچستان گفتند: مديران روابط‌عموميها نبايد توجيه گر سياست غلط باشند، بلكه بايد در پاسخگويي به مردم و در برقراري ارتباط با آن ها صداقت را اصل قرار دهند.
 
 به گزارش شارا به نقل از شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ بيست و هفتم ارديبهشت ماه روزي كه درسطح جهاني به عنوان روز روابط‌عمومي و ارتباطات نامگذاري شده تا فرصتي براي تبيين نقش و جايگاه روابط‌عمومي ها و يادآور اين مهم باشد كه توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي يك جامعه در گرو سازوكارهايي چون توزيع عادلانه اطلاعات، روشنگري افكار عمومي، مردم مداري و احترام به حقوق انسان ها در راستاي افزايش سطح مشاركت مردمي است.
 
 افرادي كه نه تنها چشم و چراغ دستگاه ها و سازمان ها به شمار مي روند بلكه براي كليه كاركنان حكم مشاوري امين داشته و از سوي ديگر بازوي توانمند مديران و زيان گوياي سازمان ها و پل ارتباط بين افراد جامعه با ارگان هاي مربوطه هستند.
 
 در همين راستا تحريريه خبر عصرهامون ضمن تبريك اين روز به تمامي روابط‌عمومي ها در ادارات و سازمان ها، گفت وگويي با برخي از آنها انجام داد.
 
 مديران روابط‌عمومي در پاسخگويي به مردم صداقت را اصل قرار دهند
 
 مبين سرحدي، مدير روابط‌عمومي سازمان تعزيرات حكومتي استان با اشاره به اينكه نوع كار روابط ‌عمومي ومسئوليت‌هايي كه برعهده اين بخش قرار دارد منجر شده تاحرفه روابط‌عمومي ششمين شغل پراسترس در جهان باشد، بيان كرد: مديران روابط‌عمومي ها نبايد توجيه گر سياست غلط باشند، بلكه بايد در پاسخگويي به مردم و در برقراري ارتباط با آن ها صداقت را اصل قرار دهند.
 
 وي گفت: مديران روابط عمومي‌ها بايد افرادي متخصص در زمينه كنترل آسيب‌ها باشند بنابراين نيازمند توانايي تفكرو عمل سريع در شرايط پراسترس و تنش زا هستند.
 
 به گفته وي، بيست و هفتم ارديبهشت ماه روز جهاني روابط‌عمومي و ارتباطات صرفا يك نام در يك برگ از تقويم روزگار نيست بلكه يك سرفصل از اخلاق، علم و هنر است، بي شك اين روز تداعي گر اهميت و نقش روز افزون صنعت روابط‌عمومي در دنياي ارتباطات است كه امروزه به قلب تپنده مجموعه هاي مختلف تبديل شده است.
 
 اين مقام مسئول ادامه داد: به طور معمول روابط‌عمومي را به سه عنصر هنر، تكنيك(فن) و فلسفه مديريت تفكيك مي كنند، روابط‌عمومي در سازمان هاي امروزي نقش تعيين كننده اي در برقراري ارتباط بين مجموعه مديران،كاركنان، مردم، رقبا و نهاد هاي مرتبط با سازمان ايفا مي كند.
 
 وي تصريح كرد: روابط‌عمومي به عنوان مدعي العموم مردم و وكيل مدافع سازمان يكي از اصلي ترين كانال هاي ارتباطي سازمان و برون سازمان با جامعه مخاطبان يا همان جامعه هدف كه از دو طيف مخاطبان دروني سازمان و برون سازمان تشكيل مي شوند، نقش مهمي در تشريح وضعيت موجود، تبين اهداف ارتباطي و رسانه اي و تعيين سازو كارها و تكنيك هاي برقراري تعامل منطقي و هدفمند سازمان با جامعه خارج از آن ايفا مي كند كه تقويت اين حوزه مي تواند زمينه ساز حركت هاي اثر بخش در سازمان به منظور دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده باشد.
 
 سرحدي با تاكيد بر اينكه مديريت يك سازمان براي هدايت، هماهنگي و رهبري سازماني نيازمند روابط‌عمومي كارآمد است، اذعان كرد: مديران بايد بدانند كه نگرش ها و علايق افراد سازماني و برون سازماني به نحوي همسوي اند كه كنش هاي متقابل آنان در حين انجام فعاليت ها منجر به بقاي سازمان و معطوف به اهداف كلان آن مي باشد كه در اين خصوص نيز نقش روابط‌عمومي بسيار مشهود است.
 
 وي تصريح كرد: روابط‌عمومي مي تواند با بهره گيري از ابزارها و حمايت هاي لازم از جمله ديدگاه متعالي مديران به جايگاه و نقش روابط‌عمومي، تخصيص بودجه مناسب، استفاده از تكنولوژي هاي نوين ارتباطي و امكانات ارتباطي درون سازماني و برون سازماني همراه با يك برنامه راهبردي وپيوست هاي ارتباطي و غيره نيازها و خواسته هاي جامعه مخاطب سازمان را شناسايي،تحليل و مديريت را در شناخت درست و تلاش براي برآورده ساختن آن ياري رساند.
 
 بدترين خاطره، عكاسي با دوربين بدون رم
 
 مدير روابط‌عمومي سازمان تعزيرات حكومتي استان در ادامه به بيان خاطراتي از روزهاي كاري خود در اين عرصه پرداخت و گفت: بدترين خاطره بنده مربوط به يك همايش خيلي مهم است كه جهت تهيه گزارش تصويري به همراه همكاران روابط‌عمومي شركت كرده و عكس ها متفاوت گرفتيم اما پس از پايان مراسم و هنگام ارائه نتيجه كار به مديركل متوجه نبود رم در دوربين شديم؛ اما بهترين خاطره بنده تمام روز هايي است كه به عنوان مسئول روابط‌عمومي در اداره كل تعزيرات حكومتي خدمت كرده ام.
 
 تابلوي نقاشي، اولين و بهترين هديه روز روابط‌عمومي
 
 اولين هديه اي كه گرفتم از دست دختر ۶ ساله ام است كه برايم يك نقاشي مرتبط به كار كشيده بود و به همراه يك شاخه گل به بنده هديه داد و اين با ارزشترين هديه اي بود كه مي توانستم بگيرم.
 
 روابط‌عمومي كارآمد عاملي براي پيشرفت و تعالي سازمان
 
 عليرضا شاه محمدي، مدير روابط‌عمومي اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان بيان كرد: روابط‌عمومي سازمان ها با مسئوليت ها و وظايف فراوان در حوزه ارتباطات مردمي، تبليغات و اطلاع رساني، تشريفات، تحقيقات، افكار سنجي و پژوهش رو به رو هستند كه يكي از مهمترين وظايف كه مي تواند نقطه قوتي براي روابط‌عمومي ها باشد حوزه اطلاع رساني است.
 
 وي افزود: روابط‌عمومي كارآمد با ارتباط هرچه بيشتر با رسانه ها، سازمان ها و ادارات ديگر زمينه معرفي دستاوردها و فعاليت هاي سازمان ها مطبوع خود را در جامعه فراهم و زمينه رشد و پيشرفت آن را فراهم مي كند.
 
 به گفته وي، بهره گيري از افراد توانمند در روابط‌عمومي ها سازمان ها براي معرفي هرچه بيشتر دستاوردها سازمان ها و ارتباط با رسانه ها و مطبوعات مي توانند نقش مهم در پيشرفت و توسعه سازمان ها باشد.
 
 كسب رتبه نخست كشوري در انتشار خبر شيرين ترين خاطره
 
 شاه محمدي ادامه داد: از روابط عمومي‌ها انتظار مي‌رود اطلاعات و آمار دقيق به رسانه‌ها بدهند چرا كه بيان حتي بخشي از حقايق موجود مي‌تواند در جامعه موجي از اميد را بيافريند؛ مخاطب توليدات رسانه‌اي روابط‌عمومي مدير دستگاه اجرايي نيست بلكه بايد به اثربخشي و كاركرد محتواي رسانه‌اي فكر كرد و مردم همواره محور اين توليدات باشند.
 
 وي در ادامه به بيان خاطرات تلخ و شيرين در حيطه روابط‌عمومي اشاره كرد و گفت: كسب عنوان نخست كشوري در انتشار اخبار در پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي در سال ۹۹ توسط روابط‌عمومي اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي سيستان و بلوچستان كه زمينه ساز معرفي هر چه بهتر ظرفيت هاي استان و كمك به بهبود وضعيت موجود شد، يكي از خاطرات شيرين به شمار مي رود، همچنين ارسال پيام تسليت درگذشت همكاران پر تلاش و سخت كوش در حوزه راهداري كه براثر ابتلا به كرونا جان خود را از دست دادند تلخ ترين خاطره است.
 
 روابط‌عمومي موفق از هيچ، همه چيز مي سازد
 
 داوود گلي، مديرروابط‌عمومي آموزش و پرورش سيستان وبلوچستان كه حدود 9 سال در عرصه روابط‌عمومي مشغول به فعاليت است، گفت: روابط‌عمومي شغل نيست بلكه شوق است، روابط‌عمومي كار عادي و روزمره نيست و عرصه اي اخلاقي، علمي و هنري است.
 
 وي با بيان اينكه روابط‌عمومي موفق از هيچ همه چيز مي سازد، افزود: سرعت عمل، دقت نظر و توليد محتوا مهمترين مولفه هاي كار در اين حوزه است.
 
 گلي با بيان اينكه روابط‌عمومي جايگاه راهبردي و از اركان وهسته هاي اصلي در هر دستگاهي به شما مي رود، ادامه داد: روابط‌عمومي تبيين گرهمه ابعاد و زواياي يك دستگاه و يك مجموعه است.
 
 شفاف سازي و تنوير افكار عمومي ويژگي هاي مهم يك روابط‌عمومي
 
 فاطمه سرابندي، مدير روابط‌عمومي اداره دامپزشكي سيستان وبلوچستان نيزبيان كرد: برقراري ارتباط بين هر سازمان، تشكل و فرد با عموم و جامعه هدف فعاليت هاي آن و تجزيه تحليل مناسب اطلاعات در اين ارتباط و همچنين شفاف سازي و بيان ساده فعاليت ها و دستيافت هاي آن سازمان و انتقال آن از طريق مناسب به عموم و جامعه هدف اساس كار روابط‌عمومي است.
 
 وي در ادامه به بيان ويژگي هاي يك روابط‌عمومي خوب اشاره كرد و گفت: استفاده از روش هاي مناسب انتقال اطلاعات، آگاه سازي و اطلاع رساني و تشخيص شرايط و زمان مناسب و همچنين استفاده از زبان ساده و قابل فهم در انتقال اطلاعات تخصصي هر سازمان و شفاف سازي و تنوير افكار عمومي در زمينه فعاليت و اهداف سازمان از ويژگي هاي مهم يك روابط‌عمومي است.
 
 اين مقام مسئول ادامه داد: يك روابط‌عمومي با اطلاع رساني صحيح و مناسب و انتقال اطلاعات صحيح از دست آوردها و نتايج حاصل از فعاليت و همچنين آشنايي عموم با آينده و افق پيش روي سازمان مي تواند جايگاه خود در بين عموم را بهتر پيدا كند و همكاري و همراهي عموم را جذب و راحت تر به اهداف خود دست يابد، در صورتي كه با ارتباط و اطلاع رساني غلط و نامناسب ديد عموم نسبت به سازمان صحيح نخواهد بود و آگاهي كافي از آهداف و دستاوردهاي مثبت حاصل از فعاليت هاي آن حاصل نخواهد شد بنابراين تاثيرحياتي و مستقيم در موفقيت و عدم موفقيت سازمان خواهد داشت.
 
 سرابندي افزود: بهترين هديه روز روابط‌عمومي را نيز از سمت مديركل اداره گرفتم كه اين تشكر و قدرداني صادقانه وي برايم ارزشمند بود.
 
 روابط‌عمومي باعث شده بود محروميت ها و مشكلات مردم را بيشتر لمس كنم
 

 نرجس مشهدي بنداني، مدير سابق روابط‌عمومي شركت برق منطقه اي استان هم در اين خصوص گفت: روابط‌عمومي تسهيلگري براي افزايش تعاملات و ارتباطات درون و برون سازماني است، از بعد ديگر مي تواند حلقه مفقوده اين ارتباطات باشد كه از ابزارهاي مختلفي براي آن استفاده مي كند.
 
 وي افزود: روابط‌عمومي بايد به شناخت نقاط قوت و ضعف سازمان كمك كند و آنها را بهبود بخشد، يك روابط‌عمومي مي تواند سازمان را با نقاط قوت به اوج برساند يا با عدم انتشار هرگونه خبري يك سازمان را در ملاعام بي ثمر شان دهد.
 
 بنداني اذعان كرد: به ياد دارم در اوايل كارم كه ديدگاه مديران مجموعه همان نگاه سنتي به روابط‌عمومي بود در جلسه اي داخلي جايگاه روابط‌عمومي را در حد يك عكاس ديدند در صورتي كه اين بخشي از كار است آن روز محكم از جايگاه روابط‌عمومي دفاع كردم، اين برخوردها انگيزه اي ايجاد كرد كه بيشتر به تببين جايگاه روابط‌عمومي در ديد ديگران بپردازم.
 
 وي گفت: تلخ ترين خاطره در حيطه كاري بنده به زماني بر مي گردد كه در حوزه روابط‌عمومي به نقاطي از استان در دهستان ها و روستاهاي فوق العاده محروم مي رفتيم كه ديدن اين حجم از محروميت ها برايم دردناك بود؛ روابط‌عمومي باعث شده بود محروميت ها و مشكلات مردم را بيشتر لمس كنم در عين حال صبوري، نجابت، شرافت، فداكاري، ايثار و بزرگي مردم را ببينم و شرمنده باشم كه براي اين حداقل ها چه كاري مي توان انجام داد.
 
 نصب ترانس اميدبخش بهترين خاطره كاري
 
 مدير سابق روابط‌عمومي شركت منطقه اي برق اذعان كرد: شيرين ترين خاطره بنده مربوط به ترانس اميدبخش منطقه اسپكه بود، اين ترانس از مدار خارج شده بود و پيش بيني مي شد مردم چهل روز گرما و افت ولتاژ را تحمل كنند همه اينها باعث شد تا در كنار سختي كه مردم تحمل مي كردند گزارش لحظه اي اقدامات را ارائه كنم تا مردم در جريان خدماتي كه به آنها ارائه مي‌شود، باشنداين شد كه روز ورود ترانس هب مطقه مردم به استقبال آن آمدند به گونه اي كه طبق گفته برخي بايد تاريخ برق منطقه اي در اذهان عمومي را به بعد و قبل از اسپكه تبديل كرد كه مردم براي يك ترانس به استقبال آمده و قدرداني مي كردند، اين براي بنده شيرين ترين خاطره بود.
 
 بنداني خاطر نشان كرد: بهترين هديه در اين منصب لطف مردم به بنده بود، روزي كه از استان به تهران منتقل شده و به عنوان كارشناس ارشد مطالعات شبكه انتقال و فوق توزيع در شركت توانير مشغول به فعاليت شدم دعاي خير مردم و ارسال پيام هايي كه به بنده دادند همه را به يادگار دارم.
 
 روابط‌عمومي به منزله پل اتباطي ميان سازمان و مخاطبان است
 
 حميده پيران، كارشناس روابط‌عمومي معاونت پيشگيري از وقوع جرم دادگستري هم بيان كرد: روابط‌عمومي به منزله يك پل ميان سازمان و مخاطبان است كه كار آن انتقال و تجزبه و تحليل اطلاعات مديريت و موسسه به مخاطبان است.
 
 وي افزود: علاقه در كار، برخورد مناسب از لحاظ كلامي و انساني با افراد، تسلط ، قدرت نوشتاري، اعتماد به نفس بالا، داراي قدرت تجزيه و تحليل بودن از ويژگي هاي مهم يك روابط‌عمومي به شمار مي رود.
 
 به گفته پيران، وظيفه روابط‌عمومي ساختن چهره اي مناسب از سازمان در نزد مردم و مخاطبان اصلي سازمان است.