شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : خواص خرما
شنبه، 20 آبان 1396 - 23:52 کد خبر:31808
بركنار از خوشمزگي، خرما خواص مفيدي به ويژه براي سلامتي قلبي دارد. انواع مختلف خرما، يك ماده غذايي بسيار مفيد براي اندام‌هاي بدن و به ويژه براي قلب است.

شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- بركنار از خوشمزگي، خرما خواص مفيدي به ويژه براي سلامتي قلبي دارد. انواع مختلف خرما، يك ماده غذايي بسيار مفيد براي اندام‌هاي بدن و به ويژه براي قلب است.


بر اساس گزارش سايت «Daily Health Post»، تحقيقات بسياري كه در سراسر جهان در باره خواص خرما انجام شده، نتايج حيرت‌آوري از خواص اين ماده غذايي براي سلامتي انسان را نشان مي‌دهد.


۱- جلوگيري از سختي رگ‌ها
تحقيقات جديد نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه خرما از سخت شدن رگ‌ها جلوگيري مي‌كند كه علت اصلي سكته قلبي است. سخت شدن رگ‌ها در اثر بالا بودن كلسترول بد در بدن بوجود مي‌آيد. در مقاله‌اي كه در مجله «كشاورزي و شيمي غذايي» منتشر شده مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما براي مدت ۴ هفته باعث كاهش تيروگليسيريدها در بدن به ميزان ۱۵ درصد و اكسيده شدن چربي در خون را به ميزان ۳۳ درصد مي‌شود و همه ‌اين‌ها بدون بالا رفتن قند خون صورت مي‌گيرد.


۲- كاهش فشار خون
تحقيق دانشگاه هاروارد آمريكا نشان مي‌دهد كه خرما يك ماده غذايي كاهش دهنده فشار خون است. اين تحقيق به افرادي كه از فشار خون بالا رنج مي‌برند توصيه مي‌كند كه در هفته ۲۲۰ گرم خرما مصرف كنند تا فشار خون آنها كاهش يابد.


۳- جلوگيري از سكته قلبي
خرما يك منبع خوب براي پتاسيم است كه ماده‌اي مهم در سلامتي قلب مي‌باشد. كارشناسان تغذيه مي‌گويند مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما ۲۰ درصد پتاسيم مورد نياز روزانه را تامين مي‌كند. يك تحقيق ديگر نشان مي‌دهد زناني كه روزانه ۳۲۰۰ ميليگرم پتاسيم مصرف مي‌كنند ۲۱ درصد كمتر در معرض حمله قلبي قرار مي‌گيرند.


۴- جلوگيري از كم خوني
خرما سرشار از آهن است و ماده اصلي در هموگلبين خون است. كمبود آهن در بدن باعث كم خوني مي‌شود و به همين دليل خوردن روزانه خرما مقدار لازم آهن را به بدن مي‌رساند و از كم خوني به ويژه در كودكان و زنان باردار جلوگيري مي‌كند. ۱۰۰ گرم خرما حاوي ۹/۰ ميليگرم آهن است.


۵- ضد يبوست
خرما در تنظيم دستگاه گوارش بسيار موثر است و پتاسيم و فيبر آن براي درمان يبوست و تنظيم دستگاه گوارش لازم مي‌باشد.


۶- درمان و جلوگيري از زخم معده
از خرما، به دليل خاصيت تنظيم كننده دستگاه گوارش، از قرن‌ها پيش براي درمان زخم معده استفاده مي‌شده است. تحقيقي كه در سال ۲۰۰۵ انجام شده نشان مي‌دهد كه خرما التهاب حاصل از زخم معده را كاهش مي‌دهد و اين تحقيق همچنين ثابت مي‌كند كه خوردن خرما براي درمان زخم معده موثرتر از مصرف دارو مي‌باشد.


۷- تسهيل زايمان
تحقيقي كه در مجله بيماري‌هاي زنان و زايمان در سال ۲۰۱۱ منتشر شده نشان مي‌دهد كه زنان بارداري كه براي ۴ هفته روزانه ۶ خرما مي‌خورند درد كمتر و زايمان راحت‌تري نسبت به زناني كه خرما نخورده‌اند دارند.


۸- جلوگيري از سرطان
خرما از نظر منيزيوم غني است و اين ماده باعث تقويت دستگاه ايمني بدن مي‌شود. منيزيوم التهاب را در بدن كاهش مي‌دهد. التهاب دليل اصلي بسياري از بيماري‌ها و از جمله انواع سرطان است. خرما داراي انتي‌اكسيدانت‌هاست كه با راديكال‌هاي آزاد مي‌جنگند. در تحقيقي كه در مجله بريتانيايي تغذيه در سال ۲۰۱۵ منتشر شده خوردن خرما از امكان ابتلا به سرطان معده و روده را كاهش مي‌دهد. در حال حاضر تحقيقات زيادي در مورد اثر خرما در جلوگيري از انواع سرطان در دست انجام است.


۹- افزايش باروري مردان
در تحقيقي كه در مجله علوم بيولوژيك پاكستان در سال ۲۰۱۵ منتشر شد خوردن ۱۲۰ گرم خرما در روز براي مدت ۲ ماه مي‌تواند به بهبود باروري در مردان كمك كند.


۱۰- افزايش انرژي بدن و مغز
خرما سرشار از قند‌هاي ساده همچون گلوكز، فروكتوز و ساكاروز است و به همين دليل يك ماده انرژي‌زاي سريع براي بدن مي‌باشد. كارشناسان تغذيه به ورزشكاران توصيه مي‌كنند ۲ وعده خرما قبل و بعد از تمرين‌ها داشته باشند تا انرژي لازم تامين شود. خرما به مغز انرژي لازم براي تقويت حافظه و تمركز را مي‌دهد و به همين دليل خرما را به رژيم غذايي كودكان و سالخوردگان اضافه مي‌كنند تا در مورد اين گروه اخير از خطر ابتلا به الزايمر جلوگيري شود.