شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- كدوي تلخ در بسياري از نقاط آسيا، آفريقا و آمريكاي جنوبي كاشته ميشود و از زمانهاي قديم مصرف دارويي داشته است. در هند، چين و آمريكاي مركزي از اين گياه براي درمان ديابت استفاده ميكردند.
كدوي تلخ را معمولا هنگامي كه هنوز سبز روشن يا زرد است ميچينند. ميوه جوان را نصف ميكنند و تخمها درون آن را بيرون ميريزند. اين ميوه را بصورت سبزي ميخوردن و يا آب آن را ميگيرند. اين ميوه سرشار از ويتامين ث است و از گياه-مغذيهاي با ارزش است. اين گياه به تازگي به خاطر خواص درماني آن مورد استقبال قرار گرفته شده است. پژوهشها بر روي حيوانات نشان ميدهد كه كدوي تلخ گلوكز و كولسترول خون را پايين ميآورد و به همين دليل براي درمان ديابت و كاهش وزن بسيار مفيد است.
اين ميوه براي درمان بيماريهاي عفوني مانند سرخك نيز مناسب است. در فيليپين معتقدند كه كدوي تلخ ميتوان جلوي شيوع مالاريا را نيز بگيرد. همچنين مواد موجود در كدوي تلخ ميتواند به درمان HIV هم كمك كند.
خاصيت ضدسرطان كدوي تلخ
تحقيقات در باره خاصيت ضد سرطان كدوي تلخ بسيار زياد است. كدوي تلخ در درمان سرطان پستان، لوزالمعده، پروستات، روده، جگر، معده و خون موثر است.
كدوي تلخ ميتواند سلولهاي سرطاني را نه فقط در آزمايشگاه بلكه در حيوانات نيز از بين ببرد. تحقيقات دانشگاه كلرادو نشان ميدهد كه خوراندن كدوي تلخ به موشها جلوي سرطان لوزالمعده را به ميزان ۶۴ درصد ميگيرد. اين نتيجهاي درخشان است كه پژوهشگران به دنبال آن هستند.
سرطان پستان در ميان زنان غربي بسيار شايع است. در تحقيق دانشگاه سنت لويي در آمريكا عصاره كدوي تلخ در از ميان بردن سلولهاي اين بيماري بسيار موثر عمل ميكند.
در اين تحقيقات روشن شده كه كدوي تلخ سلولهاي ضدسرطان را افزايش ميدهد و از پيشرفت سرطان پروستات جلوگيري ميكند.
منبع: http://farsi.alarabiya.net