شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : يافتن كودكان گمشده در چين به كمك اپليكيشن موبايل
جمعه، 29 اردیبهشت 1396 - 09:59 کد خبر:29590
خبرگزاري رسمي چين اعلام كرده كه مقامات اين كشور به كمك يك اپليكيشن جديد توانسته‌اند بيش از هزار كودك گمشده را پيدا كنند.

شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- خبرگزاري رسمي چين اعلام كرده كه مقامات اين كشور به كمك يك اپليكيشن جديد توانسته‌اند بيش از هزار كودك گمشده را پيدا كنند.


به گزارش شارا به نقل از بي بي سي، اين اپليكيشن جديد كه 'ري‌يونيون' يا گردهمايي نام گرفته به سفارش وزارت امنيت عمومي چين ساخته شده و گفته مي‌شود براي مبارزه با قاچاق كودكان توسعه يافته است.


بر اساس گزارش رسانه دولتي چين در ۱۲ ماه اول استفاده از اين اپليكيشن كه روي موبايل نصب مي‌شود مجموعا ۱۲۷۴ پرونده كودك‌ربايي بسته شده است.


نيروي پليس با كمك اين اپليكيشن اطلاعات و فعاليت‌هاي خود را به اشتراك مي‌گذارند. كاربران در شعاع ۱۰۰ كيلومتري از نقطه‌اي كه كودك آخرين بار ديده‌ شده نوتيفيكيشن‌هايي مانند عكس و اطلاعات دقيق در مورد كودك را دريافت مي‌كنند تا به سرعت براي جست‌وجوي او اقدام كنند.


كاربران هم مي‌توانند از طريق آن در صورت مشاهده فعاليت‌هاي مشكوك و يا جنايتكارانه به سرعت به پليس گزارش دهند.


در صورتي كه كودك پيدا نشود، به مرور زمان شعاع ارسال اطلاعات از طريق اپليكيشن گسترش مي‌يابد.


جان سادوورت، خبرنگار بي‌بي‌سي در پكن مي‌گويد كه با توجه به علاقه سنتي مردم چين به داشتن وارثان پسر، بازار خريد و فروش نوزادان پسر در چين پررونق است و زنان و دختران هم اغلب ربوده مي‌شوند تا به عنوان كارگر كار كنند يا به زور براي دريافت جهيزيه‌هاي هنگفت، همسر كسي شوند.


دولت چين در اين زمينه آمار رسمي منتشر نكرده است اما وزارت كشور آمريكا تخمين زده كه سالانه حدود بيست هزار كودك در چين ربوده شده و بسياري از آنها فروخته مي‌شوند.


گروه‌هاي تبهكار بسياري از كودكان ربوده شده را وادار به كار، گدايي و يا ارتكاب به جرم مي كنند. اكثر اين كودكان كاملا ناپديد شده و هيچوقت توسط خانواده‌ها پيدا نمي شوند.


دولت چين از اواخر دهه ۱۹۷۰ سياست محدوديت تعداد فرزندان را به اجرا گذاشته كه به خصوص در مناطق شهري به طور جدي تري دنبال شد. سياست تك فرزندي از ابتداي ۲۰۱۶ لغو شد اما خانواده‌ها همچنان براي داشتن فرزند دوم بايد از دولت تقاضاي مجوز كنند.


گفته مي‌شود كه به دنبال اعمال اين سياست‌ها، بازار زيرزميني پررونقي براي خريد و فروش كودكان به وجود آمده است.