شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- پدر علم فناوري اطلاعات ايران با انتقاد از جايگاه روابط عمومي در سازمان ها كه مغفول واقع شده گفت: موقعيت ارتباطي بين اطلاعات و مديران سازماني همچنين كاهش آسيب هاي جامعه از طريق روابط عمومي ها محقق مي شود.
دكتر علي اكبر جلالي در اين گفت و گو، نقش روابط عمومي ها در حوزه آسيب هاي اجتماعي را تشريح و اظهار كرد: مهمترين مشخصه روابط عمومي ها ارتباطات رواني و انساني است و اگر بتوانند در شرايط مختلف از جمله بحران نقش خود را با برقراري ارتباطات موثر ايفاء كنند اجراي دستاوردهاي سازماني را ارتقاء بخشيدند.
وي افزود: روابط عمومي ها نقش اطلاع رساني و فرصت يابي دارند به عنوان مثال مي توان از طريق شبكه هاي اجتماعي به راحتي به اطلاعات خيلي زيادي دسترسي پيدا كنند و در مواقع خاص به سازمان خودشان اطلاعات بسياري را منتقل كنند.
اين استاد علم ارتباطات همچنين بيان كرد: مي توان دستاوردهاي كارهاي روابط عمومي ها را از منظر اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي دسته بندي كرد و توان آنها را در اين عرصه ها بررسي كرد و در هر موقعيتي اقدام هايي كه مي توانند انجام دهند را مورد توجه قرار داد چه بسا كه روابط عمومي ها مي توانند سازماني را از يك بحران نجات دهند و مي توانند براي آنكه عملكرد سازمان متبوع آنها بعد وسيعتري را شامل شود ايفاي نقش كنند.
جلالي همچنين گفت: معتقدم روابط عمومي ها مجموعه اي هستند كه لازم است در رشته هاي مختلف اطلاعات اوليه داشته باشند كه در جستجو قابليت هاي بالايي داشته باشند تا بتوانند از دانش جهاني و دانش بومي و محلي به راحتي استفاده كنند و اهداف سازمان خود را پيش ببرند.
وي در مورد موقعيت فعلي روابط عمومي ها بيان كرد: در مقايسه با ۱۵ سال قبل روابط عمومي ها پيشرفت بسياري كردند و در آن زمان تصور نمي شد كه روابط عمومي ها بتوانند از علم و دانش تخصصي رشته روابط عمومي صحبت كنند و در جلسات علمي مباحث حوزه كاري خود را بررسي كرده و به چالش بكشند.
جايگاه روابط عمومي ها مغفول واقع شده
پدر علم فناوري اطلاعات ايران ادامه داد: در حال حاضر روابط عمومي ها جشواره انتشارات برگزار مي كنند و به طور علمي بر روي حرفه خود متمركز شدند و متخصصان آنها يك انجمن تخصصي تشكيل دادند و اين يك ترقي نامحسوس داشتند و اين به صورت محسوس ديده نمي شود چرا كه كل كشور پيشرفت كرده است.
جلالي خاطر نشان كرد: آنچه مغفول واقع شده جايگاه روابط عمومي از ديد مديريت كلان است كه هنوز در اين سطح مديران درك درستي از اثرگذاري روابط عمومي ها ندارند و اين يك ثروت ملي است و چالش پيش روي روابط عمومي هاست و ارتباطات خوبي را در مجموعه سازماني ايفاء خواهد كرد در حاليكه روابط عمومي ها جايگاه ويژه داشته باشند.
وي افزود: از طرفي لازم است روابط عمومي ها از نظر محتوا توانمندي بالايي داشته باشند و از نظر تحليل توان تجزيه و تحليل داشته باشند و بتوانند فرصت و تهديدها را شناسايي و اقدام لازم را انجام دهند.
حمايت قانون از روابط عمومي كمك بزرگي به جايگاه آنهاست
پدر علم فناوري اطلاعات ايران با اشاره به لايحه نظام جامع روابط عمومي و رسانه گفت: معتقدم هر اقدامي به صورت قانوني در حوزه روابط عموي در سطح ملي انجام شود، كمك بزرگي به روابط عمومي است و در حال حاضر ساختار دهي و سازمان دهي روابط عمومي ها در جايگاه مناسبي نيست بايد اين جايگاه در كنار مديريت سازمان و گاهي بايد قدرتش از مدير سازمان هم بيشتر باشد تا در مواقع بحران بتواند درست عمل كند.
روابط عمومي نيازمند توسعه فرهنگي است
جلالي در موضوع ارتباط روابط عمومي با عموم جامعه و مردم اظهار كرد: روابط عمومي بايد طوري عمل كند كه بيانگر دانايي مردم است و بر اساس اين نگرش رفتار به نحوي باشد كه در ارتباط دو عنصر روابط عمومي شكل مي گيرد و به نوعي در صدد آموزش عمومي در هر ارتباط باشد و در اين رويكرد شهروندان در هر مواجهه آگاهي هاي جديد را به دست مي آموزند و به ديگر شهروندان منتقل خواهند كرد و اين مهم موجب توسعه عنصر روابط عمومي است.
وي تأكيد كرد: روابط عمومي نيازمند توسعه فرهنگي است و در درون شبكه روابط عمومي اين روند را تقويت كند و در اين سيستم آسيب ها و مشكلات جامعه قابل گشايش است چرا كه چرخه گردش اطلاعات از سوي روابط عمومي ها از بدنه جامعه به سمت مجريان و عوامل تصميم گير شكل مي گيرد و ارتباط بين مردم و مسئولان محقق مي شود.
منبع: قدس آنلاين