شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : استفاده مقامات آلماني از تلفن‌ يك‌بار مصرف در سفرهاي خارجي
یکشنبه، 28 تیر 1394 - 21:08 کد خبر:17806
شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- ترس مقامات آلماني از شنود مكالمات خود در كشورهاي خارجي سبب استفاده آنان از موبايل‌هاي يك‌بار مصرف شده است. مقامات آلماني از اين تلفن‌ها در كشورهايي نظير چين و آمريكا استفاده كرده و پس از بازگشت آنها را نابود مي‌كنند.


شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- ترس مقامات آلماني از شنود مكالمات خود در كشورهاي خارجي سبب استفاده آنان از موبايل‌هاي يك‌بار مصرف شده است. مقامات آلماني از اين تلفن‌ها در كشورهايي نظير چين و آمريكا استفاده كرده و پس از بازگشت آنها را نابود مي‌كنند.

به گزارش دويچه وله، ترس مقامات آلماني از شنود مكالمات خود در كشورهاي خارجي، سبب استفاده آنان از تلفن‌هاي همراه يك‌بار مصرف شده است. سياستمداران آلماني از اين تلفن‌ها در كشورهايي نظير چين، روسيه و آمريكا استفاده كرده و پس از بازگشت آنها را نابود مي‌كنند.

افزايش شنود و جاسوسي از مقامات رسمي و سياستمداران جهان باعث شده كه تدابير امنيتي در آلمان در اين زمينه افزايش يابد. گسترش فعاليت‌هاي جاسوسي الكترونيكي وزيران آلمان و مديران ارشد دولتي اين كشور را واداشته است كه در سفرهاي خارجي خود از تلفن‌هاي همراه "يك‌بار مصرف" استفاده كنند.

بر اساس گزارش اشپيگل آنلاين سياستمداران آلماني در كشورهايي نظير چين، آمريكا يا روسيه از تلفن‌هاي همراه (موبايل) خود استفاده نمي‌كنند و با تهيه تلفن‌هاي "يك‌بار مصرف" مي‌كوشند كه خطر شنود مكالمات در چنين كشورهايي را كاهش دهند. معمولاً اين تلفن‌هاي همراه پس از بازگشت مقامات دولتي آلمان از بين برده مي‌شوند.

"اداره فدرال آلمان در عرصه امنيت فناوري اطلاعاتي" بيش از ۱۰ سال پيش به مقامات اين كشور هشدار داده بود كه در سفرهاي خارجي از تلفن‌هاي همراه خود استفاده نكنند. به گفته اين اداره آلماني، در سفرهاي خارجي پيش از هر گفت‌وگوي محرمانه و مهم معمولاً مقامات موظف هستند كه تلفن‌هاي همراه خود را تحويل دهند.

در چنين شرايطي اين خطر وجود دارد كه گوشي تلفن همراه دست‌كاري شده و با نصب نرم‌افزارهاي ويژه، مكالمات مورد شنود و جاسوسي افراد يا نهادهاي امنيتي قرار گيرد.

افزايش حساسيت سياستمداران
"اداره فدرال آلمان در عرصه امنيت فناوري اطلاعاتي" به مقامات دولتي اين كشور توصيه كرده كه از تلفن‌هاي نو و دست‌نخورده استفاده كرده و تنها اطلاعات بسيار ضروري را به روي تلفن‌هاي خود ذخيره كنند. به گفته كارشناسان امنيتي آلمان به نظر مي‌رسد كه اين توصيه‌ها در گذشته كمتر مورد توجه مقامات دولتي قرار مي‌گرفتند.

اما پس از افشاي فعاليت‌هاي جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريكا (NSA) در آلمان و برخي ديگر از كشورهاي اروپايي، بسياري از سياستمداران اين توصيه‌ها و تدابير را جدي‌تر از گذشته مي‌گيرند.

به گفته منابع امنيتي آلمان در ماه‌هاي اخير مقامات دولتي با "حساسيت بيش‌تري" نسبت به موضوع شنود و جاسوسي برخورد كرده‌اند.

مقامات دولتي آلمان نه تنها در روسيه و چين، بلكه در "كشورهاي دوست و متحد سياسي" اين كشور، نظير بريتانيا و آمريكا نيز بيش از پيش از موبايل‌هاي يك‌بار مصرف بهره مي‌جويند.

بنا به گزارش اشپيگل، فرانك والتر اشتاين‌ماير، وزير امور خارجه آلمان در سفر اخير خود به كوبا و زيگمار گابريل، وزير اقتصاد اين كشور در سفر به چين موبايل‌هاي خود را همراه داشته و از آنها استفاده كرده‌اند. اما محافل نزديك به اين دو وزير گفتند كه آنان مواظب بوده‌اند كه "تلفن‌هاي همراه به‌دست افراد غريبه نيفتد."

ادوارد اسنودن، همكار پيشين آژانس امنيت ملي آمريكا پيش‌تر گفته بود كه نهادهاي امنيتي آمريكا مكالمات آنگلا مركل، صدراعظم آلمان و برخي مقامات سياسي اين كشور را مورد شنود قرار داده‌اند. اين خبر سپس از سوي سايت افشاگر ويكي‌ليكس نيز تاييد شد. نهادهاي امنيتي آلمان نيز در حال حاضر ترديدي ندارند كه مقامات اين كشور مورد شنود و جاسوسي قرار گرفته‌اند.

همشهري آنلاين