شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : الگويي جهاني براي روابط عمومي اسلامي
یکشنبه، 16 مهر 1391 - 08:59 کد خبر:1727
ايران يكي از مراكز تاثيرگذار در جهان اسلام و يكي از مراكز تاثيرگذار در جهان امروز است و برگزاري كنكره جهاني روابط عمومي اسلامي در ايران بسيار معنادار است.

دكتر احمد يحيايي ايله اي/ ايران مي تواند الگويي جهاني براي روابط عمومي اسلامي ارايه كند

 

 اشاره

 با دكتر احمد يحيايي ايله اي در باره دومين كنگره جهاني كارگزاران مسلمان روابط عمومي گفت و گو كرديم كه در پي آيد:

 

لطفا نظرتان را درباره اهميت و ضرورت برگزاري كنگره جهاني كارگزاران مسلمان روابط عمومي بيان نماييد؟

به نظر من يكي از طلايي ترين اتفاقات در تاريخ روابط عمومي ايران برگزاري اين كنكره مهم با موضوع استثنايي آن است كه جا دارد از مسئولان برگزاري بطور شايسته نه توسط امثال بنده بلكه از سوي مقامات كشوري و بخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تقدير شود.

اهميت برگزاري اين كنكره از دو جهت قابل بحث است:

يكي اينكه روابط عمومي يك فعاليت و خدمت اخلاقي است و با اين مفهوم كه اسلام اخلاق را محور زندگي اجتماعي مي داند بسيار همخواني دارد. لذا كنكره مي تواند مدل اسلامي روابط عمومي را كه مبتني بر  ارزش هاي جهاني است ارايه كند.

دوم اينكه ايران يكي از مراكز تاثيرگذار در جهان اسلام و يكي از مراكز تاثيرگذار در جهان امروز است و برگزاري كنكره جهاني روابط عمومي اسلامي در ايران بسيار معنادار است. تاريخ مسلمانان ايراني و توليد دانش ديني در ايران نشان مي دهد كه ايران مي تواند الگوهايي جهاني براي روابط عمومي اسلامي ارايه كند.

 

اصولا برگزاري كنگره جهاني كارگزاران مسلمان روابط عمومي با توجه به جايگاه روابط عمومي در ايران چه اهميتي مي تواند داشته باشد؟

اگر چه در چند سال اخير فعاليت هاي كليدي روابط عمومي كمتر مورد توجه و تاكيد قرار گرفته است و يا اساسا روابط عمومي از هدف و اهداف نهايي خود دور شده است اما برگزاري اين كنكره در چنين شرايطي مي تواند مجددا روابط عمومي را به اولويت هاي برتر و بالاتر در سازمان هاي دولتي ايران و همچنين ساير بخش ها ارتقا دهد.

نگريستن به روابط عمومي از زاويه ارزشي براي جامعه ايراني و بخصوص مديران سازمان ها و از همه مهمتر مديران روابط عمومي كه يك جامعه ارزشي را تشكيل مي دهند بسيار مهم است.

همچنين مباحث علمي اين كنكره مي تواند نگاهي عميق تر به روابط عمومي و كاركردهاي آن را بخصوص در نهادهاي حكومتي و دولتي دنبال كند و راهگشايي براي ادامه شايسته تر فعاليت هاي روابط عمومي در ايران باشد.

 

 با توجه به موج بيداري اسلامي در كشورهاي اسلامي، روابط عمومي ها چه نقشي در شكل دهي افكار عمومي جوامع مي توانند داشته باشند؟

روابط عمومي ها و رسانه ها اگر به واقعيت ها بطور واقعي نگاه كنند و بخصوص اگر گوش شان بيشتر از دهانشان باز شود در تبيين اين واقعيت ها مي توانند بهتر عمل كنند و مردم را درست تر راهنمايي كنند.

بدون شك مردم كشورهاي اسلامي به رسانه ها و روابط عمومي ملي بيشتر اعتماد دارند تا رسانه هاي غربي؛ و اين فرصت خوبي است كه اگر اين اعتماد وجود دارد روشنگري كنند و سهم مهمي در جهت دهي افكار عمومي داشته باشند.

 

لطفا نظر خود را درباره انتشار فيلم موهن درباره پيامبر اكرم (ص) و نقش كارگزاران مسلمان روابط عمومي بيان بفرماييد؟

اساسا توهين به هيچ انساني موجه نيست و توهين به مقدسات به هيچ وجه قابل توجيه و قابل پذيرش نيست و به نظر اينجانب توهين به فخر بشر پيامبر اسلام (ص) به هر شكلي گناهي نابخشودني است و مسلمانان هرگز چنين رفتاري را نمي پسندند و نمي پذيرند.

روابط عمومي ها و بخصوص روابط عمومي هاي رسانه ها در اين زمينه مي توانند نقش بيدار كنندگي و روشنگري داشته باشند.

روابط عمومي ها در سازمان ها مي توانند كاركنان را آگاه و توجيه كنند. روابط عمومي ها مي توانند از طريق سايت هاي سازماني و ويلاگ ها صداي اسلام را جهاني كنند؛ صداي صلح طلبي مسلمانان را.

اسلام دين صلح و عقلانيت است و لازم است روابط عمومي ها با مسلح شدن به دانش و مهارت هاي الكترونيكي و اينترنتي و زبان بين المللي يعني زبان انگليسي در جهت آگاه سازي مسلمان و غير مسلمانان و توسعه شناخت اسلام حقيقي تلاش كنند.

 

لطفا پيشنهادات خود را درباره نحوه برگزاري بهتر كنگره جهاني كارگزاران مسلمان روابط عمومي ارائه فرماييد؟

اميدوارم سازمان ها بطور جدي اين كنكره را حمايت كنند، مديران روابط عمومي بطور فعال مشاركت داشته باشند و صاحب نظران روابط عمومي نقش و سهم خود را ادا كنند.

به نظر من اگر سخنرانان كنكره بطور متنوع از كشورهاي صاحب سبك اسلامي همچون ايران، تركيه، مصر، عربستان، پاكستان و مالزي حضور داشته باشند بسيار مفيد است. دعوت از صاحب نظران روابط عمومي غير مسلمان هم مفيد است. من فكر مي كنم دعوت از سفراي كشورهاي اسلامي در افتتاحيه مي تواند اثربخش باشد يا حداقل تعدادي.

پوشش رسانه اي كنكره هم بسيار مفيد است هم رسانه هاي داخلي و هم رسانه هاي خارجي.