شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : زماني كه «ماوس» براي كامپيوتر اختراع شد
دوشنبه، 26 آبان 1399 - 00:58 کد خبر:14263
شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا) هفدهم نوامبر سال 1970 (26 آبان 1349) دكتر داگلاس انگلبارتDouglas Engelbart استاد علوم كامپيوتر اختراع خود ـ «ماوس» براي كامپيوتر(Computer Mouse) را كه باعث تسهيل كار شده است به ثبت داد.

شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا) هفدهم نوامبر سال 1970 (26 آبان 1349) دكتر داگلاس انگلبارتDouglas Engelbart استاد علوم كامپيوتر اختراع خود ـ «ماوس» براي كامپيوتر(Computer Mouse) را كه باعث تسهيل كار شده است به ثبت داد. دكتر انگلبارت دو سال پيش از اين «ماوس» را اختراع كرده بود. پيش از او، كمپاني آلماني تلفونكن وسيله اي به نام «گلوله گردان» شبيه ساچمه نُك خودكار ساخته بود.


     «ماوس» تنها اختراع دكتر انگلبارت نبوده است. تول ها (Tools) و واژه هاي كامپيوتر را هم وي نوشته و تنظيم كرده است.


     دكتر انگلبار كه يك دانشمند الكترونيك نروژي تبار آمريكايي بود و در سال 1925 در ايالت ارگون به دنيا آمده بود از سال 1955 در لابراتوار دانشگاه ستنفورد به كار پژوهش در زمينه كامپيوتينگ و اينفورميشن سيستم پرداخته و «هايپر تكست لينكينگ»، «تكس اديتينك»، «آن لاين ژورنال»، «ريل تايم اينتراَكشن» و «تله كنفرانس» از جمله دستاوردهاي تيم او هستند كه باعث انقلاب در اِديت كردن مطالب، قراردادن آنها در وبسايت و تكميل كار با شبكه شبكه ها (اينترنت) شده اند. دكتر انگلبارت كه از دانشگاه كاليفرنيا در شهر «بركلي» دكتراي الكترونيك گرفته بود، در آن زمان كه از كامپيوتينگ و اينفورميشن سيستم خبري نبود، تِز خود را در اين باره نوشت و تا تحقق آن دست از تلاش نكشيد. وي در سال 2000 عالي ترين نشان علمي آمريكا را از كلينتون رئيس جمهوري وقت دريافت داشت. دكتر انگلبارت دوم جولاي 2013 در 88 سالگي درگذشت.

منبع: www.iranianshistoryonthisday.com