شارا - شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران : بيانيه هيات داوران نهمين جشنواره ملي انتشارات روابط عمومي
دوشنبه، 2 تیر 1393 - 12:55 کد خبر:11599
بار ديگر برپايي نهمين جشنواره انتشارات روابط عمومي فرصتي دست داد تا فعالان اين بخش ارتباطي آثار و عملكرد خود را به بوته نقد و ارزيابي گذاشته و از منظر مقايسه و رقابت با ساير همكاران خود، آينده نويي را فرا روي خود قرار دهند.



شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- بار ديگر برپايي نهمين جشنواره انتشارات روابط عمومي فرصتي دست داد تا فعالان اين بخش ارتباطي آثار و عملكرد خود را به بوته نقد و ارزيابي گذاشته و از منظر مقايسه و رقابت با ساير همكاران خود، آينده نويي را فرا روي خود قرار دهند.


اگرچه تاريخ 60 ساله روابط عمومي ايران ثابت كرده است كه ارتقاي هر فعاليتي در اين چار چوب نيازمند نگاه حرفه اي، مشاورت و جامع نگري بوده است، اما در كنار اين گزاره مهم بايد بدانيم در دهه هاي اخير پيدايش انجمن هاي حامي روابط عمومي در ايران با آموزه هاي اصيل كاركردي در اين حوزه از جمله برگزاري جشنواره هاي رقابتي آزاد و مثبت نگر، زمينه هاي مناسبي را براي رشد و ارتقاء كيفي روابط عمومي ها ايجاد كرده است. از اين منظر برگزاري جشنواره ملي انتشارات روابط عمومي به ابتكار انجمن متخصصان روابط عمومي ايران در نهمين گام خود فرصت مغتنمي براي روابط عمومي ها فراهم آورده تا بر پايه تلاش هاي فردي وگروهي همراهي هاي سازماني و مديريتي، وضعيت توليد محتوا در فعاليت هاي انتشاراتي خود را بهبود بخشند.


جشنواره نهم با نگاهي جامع سعي كرده همگام با تكنولوژي وضرورت هاي روز در حوزه توليدات انتشاراتي مكتوب و الكترونيك حركت كرده و هر سال نوآورهايي را در زمينه ايجاد شاخه هاي جديد ارزيابي فراهم آورده وخود به مثابه الگويي براي ارتقاء سطح كمي وكيفي توليدات انتشاراتي اقدام نمايد. براي اين منظور در بخش رقابتي اين دوره انتخاب شاخه هاي جديد فعاليتي نظير تحليل محتوا و تبليغ مكتوب را در كنار ساير آثار چاپي به اين بخش اضافه گرديد تا از نقش و سهم مديران وكارشناسان فعال و كارآمد اين حوزه كه نقش بي بديل در توليد محتواي نشريات روابط عمومي ايفا مي كنند قدرداني شود.


بر پايه فراخوان انجمن متخصصان روابط عمومي بالغ بر120 سازمان در اين رويدادعلمي با ارائه 1800اثر مشاركت داشته اند كه اين امر حكايت از اقبال چشمگير جشنواره همچون گذشته مبتني بر اعتماد  دست اندكاران روابط عمومي به حاميان خود دارد.


تمامي آثار رسيده در چند مرحله مجزا به وسيله اساتيد مجرب حوزه ارتبا طات و روابط عمومي و كارشناسان خبره مورد ارزيابي و داوري قرار گرفت.
بررسي آثار و مستندات حاكي از آن است كه گرچه انتشارات الكترونيكي و چاپي روابط عمومي به لحاظ كمي از رشد و تنوع قابل توجهي برخودار شده است اما نياز به برنامه ريزي به لحاظ توسعه كيفي توليدات انتشاراتي احساس مي شود و پاره اي از رشته هاي مورد ارزيابي از رشد مناسبي برخوردار نيست و امكان انتخاب براي داوران محترم جشنواره را محدود مي ساخت كه در ذيل برخي از كاستي هاي مورد اشاره به استحضار مي رسد:


الف) دربخش برنامه انتشاراتي حضور روابط عمومي ها در اين بخش بسيار ضعيف بود و آثار رسيده در اين بخش نسبت به سال گذشته بسيار كم بود. اين امر بيانگر اين است كه روابط عمومي ها با برنامه ريزي ميانه خوبي ندارند. توصيه مي شود كه روابط عمومي ها براي حوزه انتشارات، برنامه ريزي داشته باشند و در اين برنامه، تدوين ساختار و دستورالعمل، تهيه جدول انتشارات ساليانه، زمانبندي، بودجه بندي و ارزيابي را در نظر بگيرند


ب) در بخش نشريات داخلي در زمينه توليد خبر، نگارش مقاله و مصاحبه و گزارش، اخباري كه داراي ارزش هاي خبري، تازگي، دربرگيري و يا شگفتي براي كاركنان باشد كمتر مشاهده شده است. عمده مطالب متون خبري به انعكاس فعاليت هاي مديران اختصاص داشت و بر عنصر شهرت افراد استوار بود. همچنين نگارش مقالات و سر مقاله ها نيازمند تلاش علمي و تخصصي بيشتر است.


ج) در بخش فيلم وتيزر پس از بازبيني فيلم هاي ديده شده مي توان گفت كه بي توجهي به بيان و زبان و گرامر سينمايي و عناصر بصري در قالب آثار رسيده مشهود است. اما برخي از آثار رسيده از تنوع تصوير و بصري، تدوين و گفتار متن متناسب با تصوير و تصويربرداري درست همراه بوده است. ايجاز و اختصار در اغلب آثار مورد توجه قرار نگرفته است. پيشنهاد مي شود همكاران روابط عمومي از مشورت صاحب نظران بهره مند شوند و مشاوران هنري و ارتباطات را به خدمت فرا خوانند.

د) در بخش تحليل محتواي آثار انتشاراتي، پژوهش هاي بنيادي توليد نشده است و آثار رسيده با كيفيت لازم علمي تطابق لازم را نداشتند هر چند اصول تحليل محتوا انجام گرفته است اما موضوعات انتخابي از موضوعات كليدي روابط عمومي محسوب نمي شود.


و) دربخش تبليغ مكتوب با توجه به ضرورت ارايه سريع پيام و ارتباط بين طرح و پيام ارايه شده كمتر مورد توجه قرار گرفته و بيشتر تبليغات از جذابيت كمتر، خلاقيت و نوآوري محدودتري برخوردار بود و بطوركلي انسجام طرح هاي ارايه شده وجود نداشت و در بيشتر آثار، محتواي ارايه شده با طرح تناسب كافي نداشته و عمدتا گزارش هاي تبليغي به جاي تبليغ با رعايت ساختار و اصول منطقي آن ارسال شده است.

ه) در بخش كارشناس برتر انتشارات، اين بخش هم به لحاط كمي و هم به لحاظ كيفي نسبت به سال گذشته بسيار ضعيف بود. به همين دليل، هيچ كارشناسي موفق به كسب رتبه اول در سطح ملي نشد. توصيه مي شود روابط عمومي ها براي حضور كارشناسان در اين بخش برنامه ريزي داشته باشند و معرفي كارشناسان برتر از سوي روابط عمومي ها و انتخاب آن و معرفي ايشان در جشنواره هاي رقابتي، در افزايش بهره وري و ايجاد انگيزه تاثير بسزايي دارد.


در پايان هيات داوران جشنواره نهم ضمن تقدير از تمامي روابط عمومي هاي كشور كه با حضور خود در برپايي اين رويداد علمي بر شايستگي آن افزودند، بر استمرار و تسري آموزش هاي علمي و كاربردي و همچنين استفاده هر چه بيشتر از توانمندي هاي حرفه اي و كارشناسي ومشورتي در نشريات خود بيش از پيش تاكيد و توصيه دارد.


با سپاس مجدد از تلاش ها و زحمات مديران و كارشناسان و دست اندركاران عرصه روابط عمومي كشور و به اميد حضور و مشاركت بيشتر در جشنواره هاي آينده:
محمود مختاريان

مهدي باقريان
هادي كمرئي
سيدشهاب سيد محسني
حسين امامي
احمد يحيايي ايله اي
قربانعلي تنگشير

حامد اسماعيلي

عادل ميرشاهي

ميرمحمود سجادي

علي حسين زاده

محسن شاهمرادي