شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس، کاربران و گروههای حقوق بشر ادعا میکنند که فیسبوک و اینستاگرام بهطور نامتناسبی محتوا و حسابهای کاربری در حمایت از فلسطین را سانسور میکنند.
رایجترین شکل سانسور، محدود کردن دید چنین پستها و حسابهایی است. در موارد دیگر، حساب محدود، تعلیق یا حذف میشود یا دسترسی کاربر به عملکردهای پلتفرم محدود میشود.
از آغاز حمله اسرائیل به غزه تا پایان نوامبر، دیدهبان حقوق بشر بیش از 1050 حذف و دیگر سرکوب محتوای اینستاگرام و فیسبوک را که توسط فلسطینیها و حامیان آنها در بیش از 60 کشور ارسال شده بود، مستند کرد. با این حال، این سازمان خاطرنشان کرد که تعداد کل احتمالاً بسیار بیشتر است.
متا در پاسخ به این انتقادات اعلام کرد که یک مرکز عملیاتی عبری و عربزبان برای رسیدگی به این بحران تشکیل داده است و اعتراف کرد که به دلیل افزایش محتوای پرچمدار، برخی از محتواها «به اشتباه حذف شدند».
این شرکت گفت که بین 7 تا 10 اکتبر “بیش از 795000 محتوای مزاحم را حذف کرده یا علامتگذاری کردهاند”، اما جزییاتی ارائه نکرد که چه مقدار از آن محتوا به زبان عبری و چه مقدار به زبان عربی است.
با این حال، منتقدان میگویند که این اقدامات کافی نیست و متا باید سیاستها و رویههای خود را برای جلوگیری از سانسور نامتناسب محتوای طرفدار فلسطین بازنگری کند.
محقق مصری در مطالعات انتقادی هوش مصنوعی میگوید که محدودیتهای نامتناسب محتوای طرفدار فلسطین میتواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله سوگیری ذاتی در الگوریتمهای هوش مصنوعی، فشار سیاسی از سوی اسرائیل و عدم درک کافی از فرهنگ و زبان فلسطینیها توسط پلتفرمهای اجتماعی باشد.
محققان میگویند که این عدم تعادل در زمینه قدرت نامتقارن رخ میدهد: اولاً بین پلتفرمهای اجتماعی و کاربران آنها و ثانیاً بین فلسطینیها و حامیان فلسطین و اسرائیلیها.
نتیجهگیری
سانسور محتوای طرفدار فلسطین در رسانههای اجتماعی یک نگرانی جدی است که می تواند به محدود کردن آزادی بیان و مشارکت سیاسی فلسطینیها کمک کند. پلتفرمهای اجتماعی باید اقدامات بیشتری برای جلوگیری از این نوع سانسور انجام دهند.
منبع انگلیسی: EL PAÍS
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
نظر بدهید