
شبکه اطلاع رسانی روابطعمومی ایران (شارا)-|| با بروز بحران مرتبط با حریم خصوصی پیامرسان معروف واتسآپ و سیاست تازه آن برای به اشتراک گذاشتن دادهها با شرکت مادر خود فیسبوک، شکایات جدیدی در مورد نقضی دیگر علیه خصوصی حریم اطلاعات کاربران در چندین کشور مطرح شده است.
به گزارش شارا به نقل از العربیه، این نگرانیها اینک در مورد سرویس «واتسآپ وب» برای رایانههای «دسک تاپ» بروز کرده زیرا شکایتها در این مورد وجود دارد که «واتس آپ وب»، شمارههای تلفنهای ثبت شده در تلفنهای کاربران را در حستجوگر گوگل در صورت استفاده از این اپلیکیشن در رایانه منزلی، به نمایش میگذارد.
این اپلیکیشن که حدود 2.2 میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد، به دنبال اعتراض کاربران، اجرای تغییر در خدمات خود را به تعویق انداخت.
پس از آنکه کاربران مجبور به موافقت با به اشتراک گذاشتن دادههای مختلف خود با فیسبوک یا حذف حساب کاربری خود تا 8 فوریه آینده از واتسآپ شدند، موج مهاجرت به اپلیکیشنهای مشابه ایجاد گردید ولی واتسآپ عقب نشست و گفت که مهلت نهایی تا ماه مه آینده است و کاربرانی که با شروط جدید موافقت نکردند را حذف نمیکند.
در میان موج مهاجرت کاربران و سازمانهای سراسرجهان به سایر اپلیکیشنها، دولتها وارد خط بحران شدند که حاضر به تندادن به سیاستهای حفظ حریم خصوصی نشدند و نهادهای فنی آنها، تحقیقات در مورد ماهیت این سیاستهای جدید را آغاز و حسابهای ارگانهای رسمی خود را به برنامههای مشابه دیگر، منتقل کردند.
در گرماگرم این انتقادها و گسترش دامنه جهانی آن، واتسآپ متعهد شد که تلاش بیشتری را برای روشن کردن اطلاعات نادرست در مورد سیاست جدید حریم خصوصی و امنیتی انجام دهد. این اپلیکیشن تأکید کرد که بهروزرسانی اخیر، شفافیت بیشتری در مورد نحوه جمعآوری و استفاده از دادهها را فراهم کرده کند و درعین حال «دیتا بیس» مشترک با فیسبوک را گسترش نمیدهد.
واتسآپ چند روز پیش، هشدار به 2 میلیارد کاربر خود در مورد بهروزرسانی سیاست حفظ حریم خصوصیاش را آغاز کرد تا اگر مایل به ادامه استفاده از برنامه پیامرسان محبوب خود هستند، باید آن را بپذیرند.
شروط جدید که در اوایل سال 2021 ابلاغ گردید، باعث خشم کارشناسان فناوری، طرفداران حریم خصوصی، بازرگانان و سازمانهای دولتی شده و موجی از مهاجرت به سوی اپلیکیشنهای رقیب را برانگیخت.
|