درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
جمعه، 31 فروردین 1403 - 05:12   

گوگل 28 کارمند را به دلیل شرکت در اعتراض به قرارداد 1.2 میلیارد دلاری اسرائیل اخراج کرد

  گوگل 28 کارمند را به دلیل شرکت در اعتراض به قرارداد 1.2 میلیارد دلاری اسرائیل اخراج کرد


ادامه ادامه مطلب یک

ابزارهای هوش مصنوعی چشم و گوش ما را تضعیف می‌کنند

  ابزارهای هوش مصنوعی چشم و گوش ما را تضعیف می‌کنند


ادامه ادامه مطلب دو

نقد فیلم "جنگ داخلی" ساخته الکس گارلند: نگاهی عمیق‌تر

  نقد فیلم "جنگ داخلی" ساخته الکس گارلند: نگاهی عمیق‌تر


ادامه ادامه مطلب سه

اتحادیه رسانه‌ها خواستار تحقیق فدرال در مورد حذف پیوندهای خبری کالیفرنیا توسط گوگل است

  اتحادیه رسانه‌ها خواستار تحقیق فدرال در مورد حذف پیوندهای خبری کالیفرنیا توسط گوگل است


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  گوگل 28 کارمند را به دلیل شرکت در اعتراض به قرارداد 1.2 میلیارد دلاری اسرائیل اخراج کرد
  درآمد تبلیغات جستجو در سال 2023 به 88.8 میلیارد دلار رسید
  عکس خبر؛ عکاس رویترز برای عکس بیمارستان ناصر برنده جایزه ورلد پرس فوتو ۲۰۲۴ شد
  اتحادیه رسانه‌ها خواستار تحقیق فدرال در مورد حذف پیوندهای خبری کالیفرنیا توسط گوگل است
  روابط‌عمومی و عجز در تهیه خبر
  مدیریت رشد سریع کسب‌وکار
  اهمیت توسعه ارتباطات نوآورانه
  رازهای روابط‌عمومی
  چگونه آگاهی زیست‌محیطی را ارتقا دهیم
  استقبال از شکست: چرا ما خجالت می‌کشیم اما نباید
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 42003صفحه نخست » ادامه مطلب دوشنبه، 24 اسفند 1398 - 12:34
نگاهی به کتاب «دمکراسی بدون روزنامه» از ویکتور پیکارد
خالد خسرو - روزنامه‌ها و سامانه‌های خبری، برای نجات خود به سرمایه‌گذاران بزرگ چشم دوخته‌اند، اما پیکارد خاطر نشان می‌کند که روند انحصار مطبوعات و اولویت دادن سرمایه‌گذاران به سود به جای رعایت استاندارد‌های ژورنالیستی، به سانسور و جانبداری سیاسی در مطبوعات آمریکا دامن زده است.
  

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)-|| به گفته ویکتور پیکارد، استاد ارتباطات و مطالعات رسانه در دانشگاه پنسیلوانیا، وضعیت مطبوعات در ایالات متحده دچار «بحران و فروپاشی» است. جامعه آمریکا، با قشر گسترده تحصیل‌کردگان و ثروتمندان آن، و با وجود نشر روزنامه‌های قدرتمندی چون نیویورک تایمز، نیز با بسته شدن روزنامه‌ها، بیکاری گسترده روزنامه‌نگاران، کاهش تعداد مشترکان، کاهش تیراژ و درآمد، دست و پنجه نرم می‌کند.

پیکارد در کتابش توضیح می‌دهد که روزنامه‌ها با کاهش میزان اشتراک و خرید از جانب مخاطبان، به شدت به چاپ آگهی‌های تجاری وابسته شده‌اند، اما «با دگرگونی‌های عصر دیجیتال، این الگوی درآمدزایی مطبوعات به سوی سقوط در حرکت است.»

 

روزنامه‌ها آگهی بازرگانی کمتری به دست می‌آورند و به همین خاطر «از سطح اشتغال در مطبوعات به شدت کاسته شده است.» به عنوان مثال، به نقل از نیکولاس لیمن، استاد روزنامه‌نگاری در دانشگاه کلمبیا، میزان اشتغال در مطبوعات بین سال‌های ۲۰۰۸ الی ۲۰۱۷ چهل و پنج درصد کاهش یافته است. همچنین، تیراژ و عواید روزنامه‌های آمریکایی نیز به کمتر از نیم خود در مقایسه با سه دهه پیش رسیده است. از سال ۲۰۰۴، هزار و ۸۰۰ روزنامه در این کشور بسته شده است. در این حالت، نه رشد بازار و نه تحولات دیجیتالی، جلو نزول تدریجی مطبوعات را نگرفته است.

با گسترش اینترنت و محصولات تکنولوژیک، مانند کتابخوان‌های الکترونیک و گوشی‌های هوشمند، صاحبان روزنامه‌ها امیدوار بودند که با جلب مخاطب و اشتراک آنلاین، جلوی از دست رفتن عواید و نیروی کار را بگیرند، اما به گفته پیکارد، «این خوش‌بینی جای خود را به‌تدریج، به این پیش‌بینی بدبینانه داده است که هیچ چیزی نمی‌تواند جلو غروب روزنامه‌نگاری را بگیرد.»

در عمل، فیس‌بوک و گوگل نه تنها بخش بزرگی از بازار آگهی‌های تجاری را به خود اختصاص داده‌اند، بلکه هزینه‌های تبلیغات را نیز برای شرکت‌های تجاری پایین آورده‌اند.

 

 به گزارش رویترز، ۶۰ درصد بازار تبلیغات در اختیار این دو غول تکنولوژیک است. از سوی دیگر، دان کنیدی، معاون پیشین صاحب‌امتیاز روزنامه لس‌آنجلس تایمز، می‌نویسد که اگر در گذشته چاپ یک آگهی تجاری تمام صفحه در یک روزنامه ۵۰ هزار دلار هزینه داشت، امروز گوگل هزینه انتشار آنلاین آن را در سایت‌های روزنامه‌های معتبری چون نیویورک تایمز به ۲۰ هزار دلار پایین آورده است. برای همین، گوگل چهار برابر کل روزنامه‌های آمریکایی در یکسال درآمد دارد.

در اینجا مشکل مخاطب «مفت‌پسند» را هم نباید نادیده گرفت. تنها ۲ درصد خوانندگان آنلاین روزنامه واشنگتن پست و ۴ درصد خوانندگان نیویورک تایمز، مشترک آن روزنامه‌ها شده‌اند، زیرا مخاطبان می‌توانند اطلاعات مورد نظر خود را از منابع غیرپولی نیز به دست آورند.

تسلط گوگل و فیس بوک بر بازار تبلیغات، به سایت‌های خبری پرطرفدار دیجیتال نیز آسیب رسانده است. به گفته پیکارد، «استارت‌آپ‌های دیجیتال رسانه‌ای [مانند بازفید(BuzzFeed) و وایس(Vice)]، با وجود سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و رسانه‌های بزرگ، حباب‌های مالی‌ای بیش نیستند که برخلاف پیش‌بینی‌های قبلی، نتوانستند انتظارات مالی سرمایه‌گذاران را برآورند و آینده اقتصادی‌شان با خطر رو‌به‌روست.»

پیکارد باور دارد که روزنامه‌ها با کاهش هزینه‌ها و اخراج خبرنگاران، نمی‌توانند خود را از ورشکستگی و بسته شدن نجات دهند. کاهش هزینه‌ها تاثیرات بلندمدتی دارد. به گفته او، «روزنامه‌ها برای کاهش هزینه‌ها از کیفیت خود کاسته‌اند و به اجبار، صفحات خود را با تبلیغات و مطالب سرگرم کننده و پیش پا افتاده پر می‌کنند... مشترکان وفادار هم متوجه این نکته شده‌اند و اشتراک‌های خود را لغو می‌کنند.»

یک نظرسنجی موسسه «پیو» در سال ۲۰۱۳ نشان داد که ۳۱ درصد خوانندگان یک روزنامه، به دلیل افت کیفیت مطالب، دیگر آن را نمی‌خوانند.

روزنامه‌ها و سامانه‌های خبری، برای نجات خود به سرمایه‌گذاران بزرگ چشم دوخته‌اند، اما پیکارد خاطر نشان می‌کند که روند انحصار مطبوعات و اولویت دادن سرمایه‌گذاران به سود به جای رعایت استاندارد‌های ژورنالیستی، به سانسور و جانبداری سیاسی در مطبوعات آمریکا دامن زده است.

 

وی می‌گوید که روزنامه‌ها و سامانه‌های خبری، برخی اوقات جلوی انتشار مطالب انتقادی علیه شرکت‌های سرمایه‌گذار را می‌گیرند. یک نمونه از چنین راهبردی، حذف یک مطلب انتقادی علیه شرکت «DOVE» در سامانه بازفید است، زیرا آن شرکت از جمله حامیان مالی این سامانه پرطرفدار خبری و سرگرمی بود.

پیکارد باور دارد که مطبوعات برای نجات خود نمی‌توانند به بازار و تکنولوژی‌های نو تکیه کنند، و «سقوط روزنامه‌نگاری متکی بر تبلیغات، ناگزیر رخ خواهد داد.»

 

در حال حاضر، برخی از روزنامه‌ها برای افزایش درآمد به آزمایش الگوهای دیگر می‌پردازند. از جمله، روزنامه گاردین به سوی جلب اعانات و دریافت حق عضویت از مخاطبان روی آورده است. همچنین، برخی از روزنامه‌های دیگر نیز جویای جلب سرمایه‌گذارانی خیرخواهند که یک نمونه از چنین روشی، پی‌یر امیدوار، موسس سایت معروف ای‌بی (Ebay) است که سایت خبری افشاگر اینترسپت (Intercept ) را تاسیس کرده است.

اما، پیکارد باور دارد که باید مطبوعات را از قید بازار و منابع ناپایدار مالی، مانند اعانات خوانندگان، رها کرد. جامعه و دولت باید به مطبوعات که در روشن ساختن اذهان عمومی و پاسخگویی قدرت سیاسی نقشی بس بزرگ را داشته است، به عنوان «خیر عمومی» بنگرند تا «کالای تجاری». از همین رو، وی طرفدار گزینه «کمک مالی به رسانه‌ها از بودجه عمومی» است.

مشخصات کتاب:
ویکتور پیکارد/ دموکراسی بدون روزنامه/ انتشارات دانشگاه آکسفورد / نوامبر ۲۰۱۹/ ۲۶۱ ص.
 

 

 

 

 

 

 

   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  اهمیت توسعه ارتباطات نوآورانه


  استقبال از شکست: چرا ما خجالت می‌کشیم اما نباید


  مدیریت رشد سریع کسب‌وکار


  روابط‌عمومی در زندگی یک برند


  استفاده نادرست از ابزارهای ارتباطی در محل کار: یک مشکل جدی


  مدیریت رشد سریع کسب‌وکار: 13 نکته برای گسترش استراتژیک


  کالیبراسیون روابط‌عمومی


  استراتژی‌های کلیدی برای بهبود خدمات مشتری کسب‌وکار


  رازهای روابط‌عمومی


  از رهبران بد تعجب نکنید: رهبران خوب یک معجزه هستند


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد