شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- نتایج یک پژوهش در دانشگاه کیوشوی ژاپن نشان داده که احتمال چاقی و اضافه وزن در افرادی که آهسته غذا میخورند به مراتب پایینتر از آن هایی است که به تند خوردن عادت کردهاند.
گردآورندگان این پژوهش که در میان 60 هزار نفر انجام گرفته، میگویند کسانی که آهسته میخورند نسبت به آن هایی که سریع غذا میخورند، 42 درصد کمتر در معرض چاقی هستند. در جریان این پژوهش همچنین مشخص شد که ریسک افزایش وزن حتی برای آن هایی که با سرعت عادی غذا میخورند نیز، 29 درصد کمتر از تندخوران است.
الی ریس که یک کارشناس تغذیه است این موضوع را مربوط به سیگنالهای عصبی که به مغز میروند میداند. خانم ریس میگوید: پژوهشها نشان داده که از زمان شروع به خوردن، 20 دقیقه طول میکشد تا مغز ما احساس سیری کند. برای همین است که افراد پرخور، تمایل به سریع خوردن هم دارند. او میگوید: این 20 دقیقه میتواند برای بعضیها خیلی کش بیاید. اگر افراد آهسته غذا بخورند، پس از گذشت دقایقی متوجه میشوند که در واقع سیر شدهاند.
اگر چه بسیاری از ما معتقدیم که توانایی سریع خوردن بخشی از روند تکامل ما بوده است، در واقع برای ترک این عادت روشهای بسیاری وجود دارد. بسیاری از کارشناسان تغذیه روی میز گذاشتن قاشق وچنگال در میان لقمهها را برای پایین آوردن سرعت پبشنهاد میکنند. بعضی دیگر، نوشیدن یک لیوان آب پیش از غذا را در این زمینه موثر میدانند. خانم ریس میگوید: بعضی وقتها بیشترِ حس گرسنگی، در واقع حس تشنگی است که تغییر شکل داده.
صحبت کردن در هنگام غذا خوردن هم به کم کردن سرعت، کمک میکند. بهترین راهنمایی برای بسیاری از ما این است که هرگز روبروی تلویزیون یا مانیتور کامپیوترمان غذا نخوریم؛ تنها نگاه کردن به غذا، به مغز کمک میکند احساس سیری کند.
موضوع جویدن و توصیههای دقیق برخی کارشناسان در مورد آن، گاهی اوقات حالتی عجیب و غریب و بامزه پیدا میکند. بسیاری از کارشناسان رژیمهای غذایی پبشنهاد میکنند که غذاهای سخت – مثل گوشت و سبزیجات – باید 20 تا 30 بار جویده شوند. برخی دیگر اما، به دلایل نامعلومی عدد دقیق 32 بار را در این مورد توصیه کردهاند!
و بالاخره، اگر با دقت جویدن، زمین گذاشتن قاشق و چنگال و مزه مزه کردن لقمهها، تا حدی به شما کمک کرده، این هم ایده بدی نیست که غذاهایی بخورید که خوردن شان کمی مشکل است. یک پژوهش که در سال 2011 انجام شد، نشان داد که افرادی که پسته مغز شده (مغز پسته) میخورند، نسبت به افرادی که پسته مغز نشده میخورند 41 درصد پسته کمتری مصرف میکنند، ولی به همان اندازه احساس سیری میکنند. منظور این است که غذاهایی بخورید که یک پوسته یا اسکلت خارجی داشته باشند. / iranjavan
|